Férfi BL: A hétvégén pályára lép a Veszprém és a Szeged! Lékaiék rögtön rangadóval kezdenek. Beharangozó

A hétvégén végre elkezdik a BL-t a magyar csapatok is. A Veszprém rögtön rangadóval nyit, míg a Szegedre nehéz kirándulás vár. Szombati beharangozó. Veszprém – Kielce.

A Kielce elleni találkozók mindig pikánsak a két csapat múltja miatt hiszen ki tudná elfelejteni a három évvel ezelőtti BL-döntőt? Sajnos a mai napig kitörölhetetlen emlék. Most a két csapat a csoportkörben került egymással szemben. Első meccsnek könnyebb ellenfelet is el tudtunk volna képzelni, szerencse, hogy a Telekom-Veszprém hazai pályán fogadja a lengyel bajnokot. 

A Kielce pénzügyi gondokkal küzd, erről mi is többször beszámoltunk, a játékosok és maga Talant Dujsebajev is hajlandó volt lemondani a fizetésük egy részéről, de az egyesület még mindig arra vár, hogy a város vagy egy tehetős szponzor kihúzza őket a bajból. Ez lehet jó is, és rossz is a Veszprémnek, de én úgy gondolom, hogy 2×30 percre el fogja felejteni a Kielce ezt az egészet, és csak a kézilabdázásra fog koncentrálni.

A Veszprém keretében nincs benne Accambray, Ligetvári, Marguc és Jamali sem, míg a Kielce viszonylag rövid kispaddal érkezett a Bakonyba. Négy játékossal kevesebbet neveztek a mérkőzésre, mint az ellenfelük, illetve mint amennyi lehetséges volt. Ez persze összefügghet a fent említett pénzügyi válsággal is. Négy játékos utaztatása, szállásolása sok pénzbe kerül, ráadásul nem is biztos, hogy mind pályára lépne a Veszprém ellen. 

Ami a végeredményt illeti, nehéz megtippelni, de a hazai pálya miatt talán a Veszprémnek áll a zászló. Sőt, ha őszinténk szeretnénk lenni, akkor a hazai csapat jobb erőkből áll. A fogadóirodáknál, ha valaki a Veszprém győzelmére tesz, és nyer, akkor nem sok pénhez jut. 

Az új játékosok biztosan maximális erődobással vetik bele magukat a mérkőzésbe, nincs annál szebb, mint hazai publikum előtt a BL-ben jól játszani. 

Ha a Veszprém komolyan gondolja a Final Fourt, akkor a Kielce elleni két pontra mindenféleképpen szüksége lesz. Szerintünk nyernek Lékaiék a BL-nyitányon. A tippünk: négy gólos hazai győzelem.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s