Férfi BL: Bombameglepetés. A Zagreb idegenben verte a Flensburgot!

A Zagreb vasárnap este még a Szeged ellen küzdött, és szerzett majdnem pontot, ma már a Flensburg vendégeként léptek pályára. Úgy gondolták, hogy ha már arra járnak, miért ne szerezhetnék meg a két pontot. 

A horvát csapat jóval erősebbnek tűnik, mint tavaly volt, az edzőlegenda, Cervar rendkívül jó munkát végez a csapattal. A taktikai repertoárba beépítették a hét a hat elleni játékot, és azt türelmesen és eredményesen játsszák. 

Úgy tűnt, hogy a Flensburg nem igazán vette komolyan a mérkőzést, legalábbis a testbeszéd és a játék képe erre engedett következtetni. A vendégek bátran és kreatívan kézilabdáztak, több góllal vezetni tudtak. Az első félidő második 15 percében a Flensburg felébredni látszott, és magasabb fokozatba kapcsolt. A félidő végéig felküzdötték magukat döntetlen állásra. 30 perc után 16-16-ot mutatott az eredményjelző. 

Várható volt, hogy a félidei megbeszélés után a Flensburg más mentalitással lép majd pályára, de ez nem történt meg. A németek sokáig nem lőttek gólt, míg a Zagreb többször is eredménye volt, így hamar három gólos előnyre tudtak szert tenni.

A Flensburg nem tudott mit kezdeni a horvátok állandó emberelőnyével, így a vendégek a 44. percben két góllal vezettek. Ezután a németek hektikusan kezdtek játszani, és néhány technikai hiba után a Zagreb már négy góllal vezetett!

Ez a különbség az ötvenedik percben is fennmaradt még, érett a bombameglepetés. Érezte a Flensburg, hogy ennél jóval több kell, és még egyszer gázt adtak. A horvátok azonban ma nagyszerű napot fogtak ki, és rendkívül okosan kézilabdáztak. Amikor kellett, lassították a játékot, amikor kellett, gyorsították. Okosan sáfárkodtak az erejükkel, és az emberhátrányokat is jól hozták le.

Négy perccel a vége előtt három gólos volt a Flensburg hátránya, megpróbáltak mindent, főleg a kapusteljesítmény javult fel a végére, de ma Cervar csapatával nem lehetett “bírni”. Lauge lövését védte a kapus, és mindkét csapat tudta, hogy ennyi volt. Óriási meglepetés, de a játék képe alapján teljesen megérdemelten nyert a Zagreb! Megbolygathatja a csoportot még ez a “kis” csapat. 

A végeredmény: Flensburg – Zagreb: 29-31.

A látottak alapján érdemes átgondolni a Szeged idegenbeli pontszerzését a Zagreb ellen. Jó kis csapatot alkotnak a horvátok.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s