Signaté: “Kaptam helyette megaláztatást, és olyan edzésprogramot, amit ha végigcsinálok akkor egészen biztosan soha többet az életben nem tudok nem csak kézilabdázni, de még lehet, hogy járni sem.”

Mariama Sigmaté facebook-posztban jelentkezett, amelyben leírta a kálváriáját. A témával kapcsolatban a Nemzeti Sport is közölt egy interjút. Tanulságos és elgondolkodtató szabak egy profi kézilabdázótól.

A francia játékos a facebookon búcsúzott Érdtől:

“Kedves ÉRD Szurkolók, Barátaim, Ismerőseim!

Az Érden eltöltött időszak a legszebb volt az életemben, nagyon sok jó embert ismertem meg. Az emberek szeretete, kedvességük, a sok közös szép pillanat felejthetetlen lesz számomra. Szerettem itt lenni, itt kézilabdázni, itt élni. A mai napon ez véget ért. Az idei szezonra a szerződésemet már februárban meghosszabbítottuk közös akarattal, mindnyájunk örömére, bízva abban, hogy az eddig tökéletesen és eredményesen működő kapcsolat tovább folytatódik. Sajnos nem így lett.
A nyári szünet utáni visszatérést követően sajnos olyan dolgok történtek a klubban, amelyek számomra érthetetlenek és elfogadhatatlanok. Láthatóvá vált, hogy a klubtól az évek alatt megszokott gondoskodás, odafigyelés, pontosság sajnos átváltott gondatlanságba, nemtörődömségbe, és figyelmetlenségbe. Hogy ennek következtében, vagy szándékosan, de a bajnokság kezdetére a játékengedélyem nem került kiváltásra, így a bajnokság mérkőzésein nem szerepelhetek, ami számomra elfogadhatatlan. Magyarázatot, indoklást, hivatalos értesítést sajnos nem kaptam az okról, viszont kaptam helyette megaláztatást, és olyan edzésprogramot, amit ha végigcsinálok akkor egészen biztosan soha többet az életben nem tudok nem csak kézilabdázni, de még lehet, hogy járni sem. A francia nemzeti válogatott stabil tagja voltam éveken keresztül, 149-szeres válogatott vagyok, azt hiszem az Érden nyújtott teljesítményemmel is rászolgáltam arra, hogy, ha nem is tart a játékomra igényt a klub, a becsületes, egyenes eljárás mindenképpen kijárt volna. Ennek a mindenki számára méltatlan helyzetnek a megszűntetése miatt döntöttem úgy, hogy az ÉRD-del érvényben lévő szerződésemet felmondom, mivel a klub az elmúlt időszakban többször is megszegte a szerződésben foglalt kötelezettségeit és többször megalázó helyzetbe hozott, és úgy bánt velem, mint egy nemkívánatos személlyel. Nem titkoltam már februárban sem, hogy valószínűleg ez az utolsó szezonja a pályafutásomnak , és szerettem volna méltóképpen, a tudásom legjavát nyújtva szép eredménnyel búcsúzni érdiként, büszkén, méltó módon. Sajnálom, hogy nem így lett! Köszönöm mindazoknak, akik szeretettel fogadtak, amikor ide érkeztem, és köszönöm az érdi embereknek mindazt, amit tőlük kaptam, a gyerekeknek az öleléseket, a mosolyokat, a fantasztikus hangulatot. Fájó szívvel hagyom itt azokat, akiket szerettem, és akik szerettek. Kívánok minden jót a világ legjobb szurkolóinak, az ÉRDI SZURKOLÓKNAK!”

Az Érd szerint a játékos nem volt olyan állapotban, hogy pályára kerülhessen…

Az Érdi Sport Kft közleménye: „Köszönjük a sajtó megkeresését és a felajánlott megszólalási lehetőséget, de ezúttal nem szeretnénk élni vele. Megerősítjük, hogy Mariama Signaté kezdeményezte szerződése felbontását. A szezont is igen komoly felkészülést követően kezdte az Érd, de a játékos sajnos nem tudott NB I-es szintre alkalmas versenyállapotba kerülni. Sok sikert kívánunk neki, mi most kizárólag a bajnokságra koncentrálunk, a folytatásra.” 

Tehát nem akarnak reagálni, de azt leszögezték gyorsan, hogy a játékos a hibás.

Az NSO interjúja a játékossal: http://www.nemzetisport.hu/kezilabda/noi-kezi-nem-ertettem-szabo-edina-miert-beszel-igy-velem-kitalalt-az-erd-tavozo-legiosa-2659321

Érden valami nincs rendben, erre már többször utaltunk, illetve tavaly sem értettük, hogy hogyan lehetséges, hogy Szabó Edina az Érd kispadján tudott maradni a szégyenletes EHF-Kupa kiesés után. Mireya Gonzalez kölcsönadása piros pont volt sokak szemében. Nora Mörk súlyos sérülése miatt kellett a Győrnek egy balkezes lövő, és az Érd segített a triplázásban. A spanyol játékos “hibája”, hogy pont az Érd ellen játszotta egyik legjobb meccsét, pont a Magyar Kupában, ami Szabó Edinának szemmel láthatóan nem tetszett… A nyár sem volt zökkenőmentes, úgy tűnt, hogy politikai csatározások helye lett az érdi csapat. És most ez a nyilatkozat. Az egész történet egy kicsit olyan “magyaros”. Ahonnan Signaté jött, ott egészen biztosan kuriózum egy ilyen történet, de mi már megedződtünk az évek alatt…

Remélem, hogy Signaté megtalálja a helyét a kézilabdázás világában, akár Magyarországon is, és megmutathatja még, hogy óriási hiba volt így bánni egy francia válogatott játékossal.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s