Vranjes nyilatkozott a veszprémi játékosok alkoholproblémáiról.

Ljubomir Vranjes még a menesztése előtti napokban adott egy rendkívül részletes interjút egy svéd napilapnak. Sok minden szóba került, többek között az is, hogy alkoholtilalmat kellett bevezetnie a mérkőzések előtt, mert a játékosok problémával küzdenek.

Az Aftonbladetnek napilapnak adott interjúban a svéd szakvezető nyíltan beszélt a játékosok alkoholproblémáiról. Szerinte a játékosok 90%-a nem élt sportszerűen. A veszprémi kézilabdázók alkoholproblémáiról eddig csak pletyka szintjén hallott az ember, ezt most Vranjes kvázi meg is erősítette:

“Ebben nagyon kemények voltunk. Betiltottuk az alkoholt mert komoly problémákat okozott. Már a mérkőzés előtti napon is tilos az ivás.” 

Durva szavak ezek, hiszen mindenki tisztában van azzal, hogy az élsport és az alkohol nem igazán járnak kézen fogva. Nem arról van szó, hogy ne lehessen meginni egy pohár bort vacsora után, vagy közös baráti találkozókon legurítani egy-két sört, de Vranjes határozottan súlyos alkoholproblémáról beszélt. A játékosokat nem ellenőrizte addig senki, hogy ki mit csinál a kézilabdázás mellett.

A kérdés ott motoszkál a fejekben: mennyi mindenről nem tudhatunk még, és mennyi minden lehet a háttérben? A legfontosabb kérdés persze: ha igaz, amit Vranjes nyilatkozott a veszprémi játékosok gondjairól, akkor lesz-e edző, aki változtatni tud ezen? Mert a probléma nem csupán szakmai eredetű, sokkal mélyebbre kell leásni. A Veszprém vezetése tud vajon ezekről a dolgokról?

A svéd napilag a menesztést követően is megkereste Vranjest, és a válás okairól kérdezte a szakembert, aki csupán ennyit mondott: “Most az ügyvédeken a sor, és ők azt javasolják, hogy ne mondjak semmit.”

A magyar kézilabdázás, és főleg a Telekom-Veszprém szempontjából pedig talán jó lenne, ha Vranjes kinyitná a száját. Sokat segíthetne a Veszprémnek is, mert így ide-oda gurítják a problémát, mindegy, ki lesz az edző. 

Az eredeti svéd cikk: https://www.aftonbladet.se/sportbladet/a/l1j7gy/jag-hade-gatt-under-om-jag-hade-stannat-kvar

A témával itt is foglalkoztak: http://timeoutmag.com/2018/10/01/ljubomir-vranjes-fired-by-telekom-veszprem-interesting-facts-from-a-swedish-interview-official/

https://infostart.hu/sport/2018/10/02/ljubomir-vranjes-sulyos-alkoholproblemak-voltak-veszpremben

 

Borítókép, eredeti: Telekom-Veszprém hivatalos oldala

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s