Magyar válogatott: a Matic-Csoknyai páros a befutó? – sajtóhír

Egy hete válltak el a Telekom Veszprém és Ljubomir Vranes vezetőedző útjai. Rövid hallgatás után a Magyar Kézilabda Szövetség is reagált: úgy döntöttek, hogy ők sem kérnek a svéd szakemberből. Október végén pedig már EB-selejtezőt játszik a válogatott, tehát sürgősen megoldást kell találni kapitányügyben.

Vranjes menesztése a magyar válogatott kispadjáról kissé elhamarkodott döntésnek tűnik, hiszen a csapat egy szenzációs párharcban győzte le a jóval esélyesebbnek gondolt szlovén csapatot, ez pedig feledtette az EB-n történteket. A magyar csapat kvalifikálta magát a világbajnokságra, és azóta nem igazán volt dolga Vranjesnek és a válogatottnak együtt. Most is selejtező előtt áll a csapat, ezúttal az EB-re kijutás a cél. Egyelőre azonban szakvezető nélkül, viszont a szlovákok elleni mérkőzés a nyakunkon van. 

“A Magyar Kézilabda-szövetség elnöksége értékelte az elmúlt hónapokban, hetekben kialakult helyzetet, és azt a tényt, hogy Ljubomir Vranjes edzői megbízatása megszűnt a Telekom Veszprém együttesénél. Az elnökség mindezek ismeretében és Marosi László alelnök előterjesztésére a kapitányváltás mellett döntött, azaz szándékai szerint nem Ljubomir Vranjes és segítője, Björn Sätherström irányítaná a jövő januári világbajnokságra készülő férfiválogatottat. A szövetség vezetői a döntést közölték az érintettekkel. Amint megszületik a végleges megoldás, a Magyar Kézilabda-szövetség tájékoztatja a közvéleményt” – ez volt az MKSZ közleménye kapitányügyben.

A zuhanyhíradó szerint már meg is van a tökéletes jelölt a magyar férfi válogatott élére, illetve megvannak a jelöltek, így többes számban, mivel az MKSZ egyelőre nem hivatalos információk szerint egy duóra bízná a vezetést: a Csoknyai István – Vladan Matic párosra. 

A választás nem lenne logikátlan, hiszen mindketten ismerik a magyar viszonyokat, az NBI-et, ráadásul – több kevesebb sikerrel – dolgoztak már a magyar válogatottért. Csoknyai esetében talán kicsit korai volt a kinevezés, hiszen a válogatott volt akkoriban az első felnőtt csapata edzőként, amelyet önállóan irányított, és nem igazán övezte siker a ténykedését. Azóta viszont a Balatonfüred fiataljaiból jó kis csapatot kovácsolt, és szerzett annyi tapasztalatot, hogy mi is úgy gondoljuk, hogy jó jelölt lenne. 

Matic 2008 és 2010 között volt a válogatott másodedzője, a szerb válogatottal is szerencsét próbált, de ez rövid frigy volt. 2007 óta majdnem folyamatosan Magyarországon dolgozik, jó döntés lehetne ismét a válogatott mellett látni.

Ők ketten ideálisak lehetnének a posztra, de még egyszer leszögeznénk: nem hivatalosak az információk, persze tudjuk, hogy nem zörög a haraszt…

Jó ötlet lenne a duó a válogatott élére, vagy inkább más lenne az ideális jelölt?

 

 

IMG_0877.JPG

 

Fotó: Török Attila

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s