Sok jó játékos még nem feltétlenül csapat: a Győr nagyon megverte a Siófokot idegenben.

Ma Siófok-Győr mérkőzést rendeztek a női NBI-ben. A hazai csapat alaposan bevásárolt a nyáron, sokat erősödtek, ezért akár az is elképzelhető volt, hogy kisebb meglepetés születik.

A Győr természetesen jobb csapat, mint a Siófok, és nem csak azért, mert triplázni tudtak az előző szezonban, hanem mert egészen egyszerűen jobb játékosok alkotják. Mégis, ha valaki megkérdezi, hol van némi esély rá, hogy Danyi Gábor csapata pontot hullajthat, akkor a Ferencvároson kívül talán a Siófok elleni, idegenbeli mérkőzést említették volna többen.

A Győr azonban úgy gondolta, hogy mindenféleképpen meg szeretné mutatni, hogy a két csapat között sok különbség van, és már az első félidőben nyolc góllal vezetni tudtak a vendégek. A Siófok mindössze tíz gólra volt képes hazai pályán, ennél jóval nagyobb ellenállásra számított mindenki.

A második félidő sem hozott változást, lehengerlő Győr, és tehetetlen, enervált Siófok; a hazaiak óriási pofonba szaladt bele. És nem az a gond ezzel, hogy kikaptak a Győrtől, ez megtörténik majdnem minden csapattal egy szezonban, ugyanakkor a lélektelen játékra, a kedvtelenségre nincs mentsége Moen csapatának. A végén már szerepet kaptak a győri fiatalok, a biztos vezetés tudatában lehetett kicsit lehetőséget adni a tehetségeknek, de ha ezt a meccset a vendég csapat végig komolyan veszi, akkor akár 20 körüli különbség is kialakulhatott volna, ami ijesztő.

Igaz lehet az a mondás, hogy a játékost lehet venni, de csapatot nem, de ne feledjük, hogy a Győr is több idegenlégióst foglalkoztat, és ott vannak a top elitban évek óta. Mint csapat…

A végeredmény Siófok – Győr: 26 – 35 (10-18)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s