Soha nem látott mélységben a Veszprém. Vereség Kristianstadban

Szombaton BL-mérkőzésen lépett pályára a rekordbajnok Telekom Veszprém csapata. David Davis vezetőedző mérlege eddig nem túl fényes, de hiba lenne az ő nyakába varrni  a bakonyiak szereplését.

A Telekom Veszprém Vranjes leváltása után megvert két nem túl acélos csapatot, de ezt követően soha nem látott mélységbe kerültek. Igen, lehet vitatkozni, hogy a BL-győztest illik-e nem túl acélos csapatnak titulálni, de az a helyzet, hogy idén bizony illik. A két fő csoportban szereplő csapatok közül az egyik leggyengébb alakulátóról beszélünk, BL-győzelem ide vagy oda.

Amikor soha nem látott mélységről írok, akkor az nem csak a mutatott játékra vonatkozik, hiszen ez teljesen szubjektív, de még a legoptimistább drukkerek sem mondhatják, hogy a teljesítmény rendben van. Nincs rendben, és ez is hozzájárulhat ahhoz, hogy a Telekom Veszprém az utóbbi öt mérkőzéséből négyet! elveszített. Nem tudom, meddig kellene visszamenni a történelemben ahhoz, hogy még egy ilyen időszakot találjunk, szerintem lehetetlen, legalábbis ami a csapat “modern kori történelmét” illeti. David Davis szimpatikus edző, de ebben a helyzetben ő az áldozati bárány, ő az áldozat, a csapat szurkolóin kívül persze.

Szezon előtt azt jövendöltem, hogy nem jut a csapat a Final Fourba, ezt még most is fenntartom, bár most egyszerűbb a jósolás. Ettől függetlenül persze ez a csapat még képes lehet odaérni, de igencsak nagy meglepetés lenne, még maguknak a játékosoknak is. Ehhez a kézilabdázás néhány elemében fejlődni kéne, össze is szedtem, miben:

  • védekezés
  • támadás
  • visszarendeződés
  • lerohanás
  • mentalitás, hozzáállás, motiváció

A kérdés persze az, hogy mindez ezzel a kerettel megvalósítható-e. David Davis azzal főz, amit kapott, sem a játékosállományba, sem az igazolásokba nem lehetett beleszólása – magától értetődően. De akkor mire képes a keret, illetve ismét feltennénk a kérdés: mi a probléma?

A világ egyik legdrágább keretéről beszélünk, tele van klasszisokkal a csapat. “Túlfizetett sztárok, kényelmes öregurak” – hallani a kritikát, de attól még, hogy egy csapat sztárokkal van tele, a fáma szerint még nem kell automatikusan rosszul játszaniuk. Erre a legjobb példa természetesen a Győr, akik kis túlzással nyerni járnak a Final Fourba, de elég megnézni a tegnapi agyonsztárolt PSG-t, hogy fordították meg a meccset a Flensburg ellen. A Veszprém esetében minden adott: pénz, paripa, fegyver, mégsem működik valami. Többek szerint a megoldás az lenne, ha a csapat jó részét szélnek eresztené a vezetőség, és helyükre nem sztárokat, hanem sikerre éhes tehetségeket igazolna az egyesület. Előbb persze ezt a tutyi-mutyi, hozzá nem értő vezetőséget kellene szélnek ereszteni, de a húsos fazék közelsége miatt ez lehetetlen. Mi akkor a megoldás? Jó kérdés.  Azt nem mondom, hogy a BL-nek lőttek, a bajnokságnak lőttek, de nagyon úgy néz ki most a helyzet. Csoda lenne, ha ez a csapat, azzel a kerettel, hozzáállással, átlagéletkorral valamit elérne. Egyelőre úgy gondolom, hogy nagyobb esélye van a csapatnak a harmadik helyre, mint az aranyra. Nem szeretném megbántani a Mezőkövesd csapatát, de nem tartoznak a topcsapatok közé, és a Veszprém még ellenük sem tudott meggyőzőt produkálni. Nagyon sajnálom a csapat szurkolóit, persze tudom, az igazi drukkerek jóban rosszban kitartanak kedvenceik mellett, de a méltán híres veszprémi szurkolótábor többet érdemelne. A csapattól és a vezetőségtől egyaránt.

IFK Kristianstad – Telekom Veszprém 32:29 (14:15)
IFK Kristianstad: Larsson, Kappelin – Hansson, Nyfjäll, Arnarsson 2, Henningsson 2, Nilsen 6, Canellas 5, Gudmundsson 7, Freiman, Persson, Ehn 4, Einarsson 1, Jurmala, Chrintz 4 (2), Halen 1
Telekom Veszprém: Mikler – Manaskov 3 (1), Tonnesen 3, Gajic 2, Nilsson 2, Nagy 3, Marguc 2 (1), Strlek 2, Terzic, Blagotinsek, Nenadic 2, Mahé 4, Jamali 1, Mackovsek 2, Lékai 3
Hétméteres: 3/2 ill. 3/2
Kiállítás: 10 perc ill. 6 perc

 

Fotó: Vörös Dávid, Telekom Veszprém honlapja

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s