A szenzációs Mikler vezérletével a Veszprém győzni tudott a Löwen ellen!

Ma a magyar rekordbajnok a Rhen-Neckar Löwen vendégeként lépet pályára a Bajnokok Ligájában. A német csapat hétfőn még csúcsmérkőzést vívott a Flensburggal, ahol simán vereséget szenvedtek. Itt volt tehát a lehetőség, hogy a Telekom Veszprém pontot, pontokat szerezzen.

David Davis vezetőedző egy gyorsabb formáció mellett tette le a voksát, Mackovsek.Mahé-Tönnesen belső tengellyel kezdte a Veszprém a mérkőzést, Mikler kezdett a kapuban, Blagotinsek beálló poszton.

Az első tíz percben Mahé vitte a showt. A gólok nagy részét ő lőtte, aktív volt és magabiztos, jót tett neki, hogy kezdőként kaphatott szerepet. Az első játékrészben a Veszprém volt a jobb csapat, aminek két oka volt. Egyrészt a végletekig kijátszott akciókig, amelyeket effektíven fejeztek be a bakonyiak. Másrészt Mikler Roland formája, aki 50% környékén védett, és félelmetes bravúrokat mutatott be. Talán Blagotinsek lógott ki a sorból, helyett hamar érkezett a svéd Nilssen. 

A vendégek soraiban szokatlan módon az izlandi Sigurdsson hibázott sokat, Mikler teljesen levette a pályáról a rutinos világklasszist. Helyette Tollbring érkezett, aki két góllal vétette magát. Az első játékrészt a Veszprém nyerte meg, egy góllal. Ugyanakkor nyugtalanító volt, veszprémi oldalról, hogy egy nagyon jó első félidőt követően csak eggyel tudtak vezetni. 

A második félidőt Mikler ott hagyta abba, ahogy az első befejezte, fontos védéssel kezdett. A Löwen idegesebb volt, rögtön cserehibát vétettek, így emberhátrányban kezdték a játékrészt, sőt egy buta szabálytalanság miatt a Veszprém kettős emberelőnybe került. Sajnos a Veszprém ezt a pár percet “elaludta”, sokat hibáztak, és nem tudták megnyerni a dupla emberelőnyt. A 35. percben a Löwen vezetett 16-15-re. 

A Veszprém hamar kapcsolt, és egy nagy rohammal három gólos vezetésre tettek szert. A Löwen sokat hibázott, és ezt a vendégek azonnal megtorolták. 

A 45. percben Lékai is pályára került, de néhány másodperc múlva sajnos sérülés miatt le is kellett cserélni. Az ujját fájlalta a magyar irányító. Ekkor néggyel vezetett a Veszprém (19-23), és minden adott volt, hogy győztesen utazzanak haza Németországból. 

Mikler továbbra is szenzációs volt, sőt a teljesítményére új szavakat kellene kitalálni. Ihletett állapotban védett, a 47. percben 50% körül mozgott a védési mutatója. Félelmetes. 

A játék képe nem változott, a Löwen nem tudott nagyon közelebb kerülni a Veszprémhez, így az utolsó tíz percbe három gólos vendégvezetéssel érkeztek a csapatok.  A játék képe ezután sem változott, így a Veszprém tulajdonképpen magabiztosan hozta el a két pontot a Löwen otthonából. Fantasztikus győzelem, amelyből mindenki kivette a részét. Erre lehet épteni, szép volt, Veszprém!

A végeredmény Löwen – Veszprém: 25 – 29.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s