Bergerud volt a Szeged veszte. A pontatlan magyar bajnok kikapott a Flensburgtól

Szerda este a magyar bajnok Szeged Flensburgban lépett pályára a Bajnokok Ligája mai játéknapján. 

A német bajnok tehát a magyar bajnok ellen. A hétvégén a Szeged legyőzte a francia sztárcsapatot, a PSG-t, így önbizalommal teli érkeztek Bánhidiék Flensburgba. A Bundesliga bajnoka idén még veretlen a bajnokságban, de a BL-ben voltak kisiklásai, ennek ellenére a továbbjutásuk nem igazán van veszélyben. Maik Machulla ütőképes csapatot épített fel, és lehetetlen volt megtippelni a mérkőzés előtt, hogy ki nyeri a csatát.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott. Egyik csapat sem tudott elhúzni a másiktól. Hazai részen főleg a norvég válogatott hálóőr, Bergerud volt csúcsformában, viszont a hazaiak jobboldala teljesen impotens volt. Látni lehetett Maik Machulla taktikáját, megpróbálták a Szegedet egyes-kettes között zavarba hozni, és ez többször sikerült is. A vendégek részéről Bodó jól szállt be a mérkőzésbe, és bár az elfogult véleményem az, hogy a Szeged játszott szebben, ez csak a félidei egyenlő állásra volt elegendő. 14-14-nél mentek a csapatok az öltözőbe. 

A második játékrész megnyeréséhez néhány egyéni teljesítmény javulására volt szükség. 

Bánhidi két perces kiállításával indult a második félidő, a német kommentátorok pirosat adtak volna, de szerintem a két perces büntetés teljesen rendben volt. Bergerud ott folytatta, ahol abbahagyta, már az első öt percben több védéssel járult hozzá ahhoz, hogy a Szeged ne tudja átvenni a vezetést. 

Pastor, a vendégek mestere a 36. percben! kikérte az idejét, nagyon elégedetlen volt a látottakkal. A time out nem segített, legalábbis azonnal, a Flensburg továbbra is vezetni tudott, és a németek kapusával nem tudtak mit kezdeni.

Szerencsére Glandorf, illetve tulajdonképpen az egész Flensburg jobboldal rossz napot fogott ki, Alilovic jobbat, így a 40. percben vezetni tudott a magyar csapat. 

Ezután gólpárbajba ment át a mérkőzés, a Flensburg mindig vezetett, de a Szeged mindig egyenlíteni tudott. A 47. percben 21-20 volt az állás. Ezt követően sajnos megtört a gólpárbaj, hiszen a Szeged nem lőtt gólt, míg a Flensburg betalált, így kettővel tudtak vezetni a hazaiak. Az utolsó tíz percbe 23-22-es Flensburg vezetéssel érkeztek a csapatok. 

Az utolsó öt percben a Szeged már nem tudott váltani, így a magyar csapat elszenvedte második vereségét a BL-ben. A végeredmény Flensburg – Szeged: 27-25.

Kulcsfontosságú volt, hogy a Szeged a helyzeteket nem tudta gólra váltani, valamint emberelőnyből nem voltak hatékonyak Bodóék. Hiányzott ma egy igazi irányító vezér a csapatból, és túl sok volt a hiba. Talán sokat kivett a csapatból a PSG elleni csata. Ez a vereség nem döntött el semmit, de bosszantó, hogy egy átlagos “szegedi” teljesítménnyel ez a Flensburg verhető lett volna, még idegenben is. 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s