Női EB: Magabiztosan nyert a válogatott. Fél lábbal már a középdöntőben vagyunk!

A magyar női kézilabda-válogatott ma Horvátország legjobbjaival csapott össze. A tét tulajdonképpen a csoportból való továbbjutás volt.

Az első fordulóban a horvátok simán kikaptak a spanyoloktól, míg a magyar válogatott szoros mérkőzésen maradt alul Hollandiával szemben. A két csapat közül a magyar volt az esélyesebb, de a horvátokat nem volt szabad egy legyintéssel elintézni.

A Kim Rasmussen által vezetett magyar válogatott az első percektől kezdve magabiztosabb és gólerősebb volt. Bár sok volt a technikai hiba, már az első félidőben kijött a két csapat közti különbség. Ellenfelünknek csak fellángolásai voltak, de jól védekeztünk, amihez jó kapusteljesítmény járult. Támadásban pedig kreatívabbak voltunk, főleg a fiatal Háfra Noémi volt elemében, szinte tarthatatlan volt az egész mérkőzés folyamán. Az első félidőben négy gólos volt a magyar előny.

A második félidő sem hozott változást. A mi lányaink jobbak voltak, és tulajdonképpen egy nyugodt második harminc percet láthattunk. Az 50. percben már nyolc góllal is vezettek Kovacsicsék. Volt néhány sérülésveszélyes helyzet, de egyelőre úgy néz ki, egyik sem volt komoly. Az utolsó 15 perc pedig arra volt jó, hogy letudja mindkét csapat a mérkőzést.

Magyarország tehát magabiztosan hozta a két pontot, ezzel pedig fél lábbal már a középdöntőbe jutott. 

Magyarország – Horvátország: 24 – 18.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s