Bundaügy: hamis tanúzás miatt büntették meg a versenybírót. Van hazánkban bundázás?

Budapesti Nyomozó Ügyészség vádirata alapján a bíróság egy kézilabda versenybírót pénzbüntetésre ítélt a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) által szervezett meccsek bundaügyében, hamis tanúzás miatt.

A Fővárosi Főügyészség szerdai közleménye szerint a Budapesti Nyomozó Ügyészség vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt folytat eljárást a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) által szervezett meccsekeredményének jogosulatlan befolyásolásának gyanúja miatt.

Az ügyben még 2017. július 13-án tanúként hallgattak ki egy férfit, aki versenybíró volt a meccseken. A vád szerint a férfi a fenti tanúkihallgatásakor, majd 2017. október 10-én, egy szembesítésen az ügy lényeges körülményére nézve valótlan vallomást tett:

Azt állította ugyanis, hogy munkatársai nem jeleztek neki egy vesztegetés-gyanús helyzetet, miközben a valóságban arról tájékoztatták. A nyomozó ügyészség a férfival szemben büntetőügyben elkövetett hamis tanúzás bűntette miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra.

Az új büntetőeljárási törvény által bevezetett, eljárást gyorsító szabályokat alkalmazva, a bíróság által tartott előkészítő ülésen a terhére rótt bűncselekmények elkövetését beismerte, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról.

A bíróság a vádlott bűnösséget beismerő nyilatkozatát elfogadta, és nyomban ítéletet hirdetett; őt 200.000 forint pénzbüntetésre ítélte. Az ítélet a kihirdetés napján jogerőre emelkedett.

Valóban vannak bundagyanús mérkőzések? Tapasztalt bárki valami furcsát?

Forrás: Blikk

http://www.blikk.hu/sport/csapat/magyar-kezilabda-versenybiro-bundabotrany-hamis-tanuzas-itelet/l18vh47?fbclid=IwAR2Dhvne9XaK1BJEknWxyM0o0hz2MCyhWXQlQYMthrs2T8UP6Y81Fv5GCTo

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s