Női EB: Fantasztikus magyar győzelem a spanyolok ellen! Igazi CSAPATMUNKA volt!

Magyarország ma Spanyolországgal csapott össze az Európa-bajnokság utolsó csoportmérkőzésén. A kérdés az volt, hogy hány pontot viszünk tovább a középdöntőbe.

A magyar válogatott már továbbjutott a csoportból, miután legyőztük a horvátokat, a mai mérkőzésnek azonban így is nagy volt a tétje: hány pontot tudunk továbbvinni a középdöntőbe. Győzelem esetén kettő, vereség esetén nulla ponttal állna a Kim Rasmussen által vezetett válogatott. Az ellenfelek névsora már adott: Németország, Norvégia és Románia. 

Ellenfelünk gyors, dinamikus kézilabdát játszik, egy elképesztő végjátékban maradtak alul a hollandok ellen. Tíz másodperccel a vége előtt még egyenlíteni tudtak, de a végén, a dudaszó előtt néhány pillanattal gólt kaptak, így Hollandia örülhetett. A narancsmezesek ma legyőzték a horvátokat, így 100%-os teljesítménnyel kvalifikálták tovább magukat. 

Kis meglepetésre Kiss Éva kezdett a kapuban, ami kicsit érthetetlen, hiszen Bíró Blanka a második legjobb statisztikával bíró kapus az egész Európa-bajnokságon. 

A magyar csapat bátran kezdett, az első percek inkább a miénk volt, de a tizedik perc környékén a spanyolok vezetni tudtak, igaz, elhúzni nem sikerült nekik, a 13. percben 7-7 volt az állás. 

Kiss Éva büntetőt védett, sőt a kipattanót is hárította, és ennek is volt köszönhető, hogy ebben az időszakban kettővel vezetni tudtunk. 

Kovacsics emberelőnyt harcolt ki, ami után gólt lőttünk, 11-8-ra vezettünk. Kiss Éva ismét hetest védett, amely után négyre növeltük az előnyünket! A spanyolok azonnal időt kértek. Jól játszottak a lányok. Kiss Éva belejött a védésbe, jól védekeztünk, elől pedig bátran és eredményesen támadtunk. 

A spanyolok egy fokkal jobban kezdtek el játszani, de ez még nem volt elegendő, hogy egyenlíteni tudjanak. Kiss Éva továbbra is jó volt, míg elől mindig volt valaki, aki be tudott találni. 15-12-es magyar vezetésnél Kim Rasmussen időt kért, amely után az egyébként fantasztikus formában levő Schatzl betalált, majd rögtön utána a védekezőspecialista Planéta talált be egy lerohanás után! 

A spanyolok bizonytalannak tűntek, nem úgy, mint Háfra Noémi, aki összesen öt alkalommal talált be az ellenfél kapujába! A félidőben Magyarország – Spanyolország: 19 – 14. Elképesztő, és legyünk őszinték: nem várt félidőt produkáltak a lányaink. 

A második félidőt góllal kezdtük, így hatra növeltük a félidei előnyünket. A spanyolok nem a legjobbnak vélt felállásukkal voltak fent a pályán, nem találták a csapatukat, de ez legyen az ő gondjuk.

A magyar válogatott szenzációs első tíz percet produkált, már nyolccal! vezettünk, amikor ellenfelünk időt kért. Ez nem sokat segített, hiszen a magyar csapat ismét gólt lőtt, sőt a 38. percben a tíz gólos vezetésért támadhattunk. Ez össze is jött, Planéta hetedik hetes góljával értük el ezt a különbséget. 

Ezt követően egy kisebb hullámvölgy következett, amely teljesen természetes, hiszen ilyen játékot nem nagyon lehet 60 percen keresztül játszani. A spanyolok feljavultak, de nem javultak fel eléggé, így nagyon nem is tudtak közelebb kerülni a magyarokhoz. A 44. percben kilenc gólos magyar előnyél ismét időt kért a spanyol mester. 

Kis intermezzo is volt, a videóbíró szerepet kapott. Egyúttal a spanyolok cseréltek rosszul, így emberelőnybe kerültünk. Szegény embert az ág is húzza.

A spanyolok kapus nélkül próbáltak támadni, ahogy ez manapság szokás, de kétszer is elveszítették a labdát, és a magyar csapat kétszer is betalált az üres kapuba. Ma minden összejött nekünk, a spanyoloknak meg szerencsére szinte semmi. 

Az utolsó 15 percbe 11 gólos magyar vezetéssel léptek a csapatok. A játékvezetők mintha kicsit megsajnálták volna a spanyolokat, több nem is olyan egyértelmű helyzetnél két perces büntetést kaptunk, és/vagy hetest ítéltek ellenünk. Ekkor már Rasmussen alaposan felforgatta a csapatot, amely meglátszott a játék képén. Legalábbis, ami a támadójátékot illeti. A védekezés és kapusteljesítmény továbbra is remekelt. Kiss Évát Bíró váltotta, aki szintén védéssel szállt be a mérkőzésbe. 

Nyolc perccel a vége előtt, 30-20-as állásnál a magyar szövetségi kapitány is kikérte az idejét. A csapat elől több hibát vétett, a spanyolok pedig lövöldözték a gólokat. A vezetés és a győzelem nem forgott veszélyben, de a támadásaink esetlegesek voltak, ráadásul, akármit csináltak a spanyolok, mindenért hetest kaptak. A magyar csapat azonban ezt is jól átvészelte, és a végén megmaradt a jókora előnyből. 

A vége Magyarország – Spanyolország: 32-26!

A győzelem azt jelenti, hogy a középdöntőbe két pontot viszünk, és a mai játék alapján azt az egyet biztos elértük, hogy bizakodhatunk. Senki nem mehet ellenünk biztosra, és miért nem okozhatnánk egy-két meglepetésgyőzelmet? Szép volt, Magyarország! Hajrá, magyarok!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s