Franciaország az Európa-bajnok! A gallok a VB után ismét címet nyertek. Megérdemelten?

Ma játszották az Európa-bajnokság döntőjét, ahol a francia és az orosz válogatott csapott össze a végső győzelemért. Érdekes, hogy az EB-n ők játszották az első meccset, egy csoportból mentek tovább.

A Neagu nélkül felálló románok mindent beleadtak, de nem bírtak a hollandokkal, így a narancsosok állhatnak fel a dobozó alsó fokára.

A legfontosabb mérkőzést nemrég fejezték be. A franciák a világbajnokság után az EB-t is megnyerték. Az első félidő kiegyensúlyozott volt, talán egy nüansznyit a hazai pályán játszó kékek voltak jobbak, így 13-12-es vezetéssel mehettek pihenni a résztvevők.

A második félidőben jobbak voltak a franciák, még az sem zavarta meg őket, hogy egy büntetődobás után piros lapot kapott egy hazai játékos, mivel a büntetője érintette a kapus fejét. Hogy jogos volt-e, megoszlanak a vélemények, a mi jelenlegi szavazásunk alapján nem volt jogos a piros.

Ez mintha még jobban motiválta volna Franciaországot, jobban kezdtek el játszani, és a második félidő közepén hárommal tudtak vezetni. Tíz perccel a vége előtt még két gól volt az előny. Ezután a franciák már nem adták ki a vezetést, keményen, néha durván védekeztek, és az oroszok nem tudtak ezzel mit kezdeni, és elől többet hibáztak. A házigazdák  nagy mérkőzésen arattak győzelmet. A vége Franciaország – Oroszország: 24-21.

Megérdemelt?

(Sajnos a játékvezetők nem nőttek fel ehhez a mérkőzéshez, piros lap ide vagy oda.)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s