Fantasztikus magyar győzelem és Balogh-show Tunézia ellen!

Nagyon fontos mérkőzés várt a magyar férfi kézilabda-válogatottra. Tunézia volt az ellenfél, és a mieinknek mindenféleképpen nyerniük kellett ahhoz, hogy legyen esélyünk a hetedik helyhez, ezáltal pedig az olimpiai kvalifikációra. 

Jó hír volt a magyar csapat háza táján, hogy két sérültünk, Balogh Zsolt és Bodó Richárd játékra jelentkezett. Ők tegnap még pihentek a Dánia elleni mérkőzésen. 

A magyar csapat kezdte jobban a találkozót, főleg Balogh volt agilis. Ezt követően egyenlítettek az afrikaiak, sőt a vezetést is át tudták venni. Változó volt a játék képe, hogy a magyarok, hol ellenfelünk vezetett, de komolyabb előnyre egyik csapat sem tudott szert tenni. A félidő közepén azonban jobba védekeztünk, feljavult Székely a kapuban, elől pedig kevesebbet hibáztunk, így három gólos előnyt tudtunk kialakítani. A 23. percben 12-9 volt az állás, viszonylag folyékonyan mentek a magyar támadások. Tunézia kapust is cserélt, a Bodó-Bánhidi párkapcsolat jól működött.

A félidő előtt öt perccel feljöttek egy gólra a tunéziaiak, de gyorsan váltani tudtunk, így ismét három góllal vezettünk. Balogh elképesztő hasznosan játszott, tarthatatlan volt, az első félidőbe hat gólt dobott a Szeged jobbátlövője. Ne feledjük, nem 100%-os bokával mindezt. 

A félidő két gólos magyar előnnyel ért véget. Magyarország – Tunézia: 16-14. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a két portugál játékvezető nem igazán volt mindig a helyzet magaslatán. Többször kifejezetten rossz döntést hoztak, és nem egyenlően mérlegelték a két oldalon ugyanazokat a szituációkat. Az első harminc percben volt több nagyon jó teljesítmény, Székely, Balogh, Bánhidi, Bodó, Lékai, ami hiányzott, az a széljáték. Nem megsértve senkit: jó szélsőink vannak, de sajnos (még) nem klasszis szélsőink.

A második félidőben a magyar csapat magasabb fokozatba kapcsolt, amellyel Tunézia nem tudott mit kezdeni. Feljavult a védekezés, Székely Márton elkapta a fonalat, elől pedig kreatívan, magabiztosan fejeztük be az akcióinkat. Az előnyünk fokozatosan nőtt, az 53. percben már hat góllal vezettünk. A győzelem még nem volt biztos, de a tunéziaik győzelmére nem igazán raktam volna pénzt. Nem is történt meglepetés, a magyar csapat nem engedte közelebb ellenfelét, és fantasztikus győzelmet aratott. Bár tegnap a fiatalok sem okoztak csalódást, ma Balogh és Bodó nagyon sokat tett a győzelemért. Mindjét játékosnak és az orvosi stábnak is nagy respect!

A végeredmény: Magyarország – Tunézia: 26-21 vagy 26-22… Mindegy is. Szép volt, fiúk!

Következő ellenfél Norvégia lesz. Két nap pihenés után. Nem gondolom, hogy Sagosenék ellen esélytelenek lennénk, sőt! Hajrá, Magyarország!

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s