Dánia a világbajnok! A norvégoknak esélye sem volt az unalmas döntőben

Vasárnap rendezték a férfi világbajnokság utolsó mérkőzését, vagyis a döntőt. Két skandináv csapat játszotta a finálét: Norvégia – Dánia. 

A torna két legjobb játékosa, vagyis Sagosen és Mikkel Hansen nézett egymással farkasszemet. A világbajnokságon már játszottak egymás ellen, akkor a dán csapat simán nyerte a mérkőzést 

Az első félidő eleje szokásos, kiegyenlített játékot hozott, majd Dánia olyan fokozatba kapcsolt, amire Norvégiának nem volt válasza. Landon szenzációs formában védett, és egyébként is szinte áthatolhatatlan volt a dán a fal. Elől pedig nagyon keveset hibáztak, míg Norvégia tanácstalannak és bizonytalannak tűnt. Egyik legjobbjuk, a jobbátlövő Rod kezdett, de nem tudta folytatni, valószínűleg kiújult a németek ellen összeszedett sérülése. 

Dánia szinte az első félidőben elintézte a világbajnoki serleg sorsát, ugyanis 18-11-re vezetek ellenfelükkel szemben. A játék minden elemében felülmúlták Norvégiát.

A második félidő ott folytatódott, ahol az elsőt befejezték. Dánia nagyon erős volt, és ezzel a norvégok nem tudtak mit kezdeni. Ha sikerült túljutni a falon, akkor Landin állta útját Sagosenék lövéseinek. A 40. percben héttel vezettek  a házigazdák. Sajnos a döntő minden izgalmat nélkülözött. A 47. percben tízzel vezetett Nikolaj Jakobsen csapata, így szinte biztos aranyérmesnek számítottak.

A maradék időben nem volt meglepetés, Dánia megszerezte a világbajnoki címet. Ez a dán csapat minden idők egyik legjobb válogatottja, a tornán senkinek sem volt esélye ellenük. Magyarország felkészülési meccsen megverte őket, tehát hozzásegítettük Dániát a világbajnoki címhez, szívesen 🙂

A végeredmény

Dánia – Norvégia: 31-22

Elképesztő erődemonstrációt tartott Dánia az egész világbajnokság során. Nagy gratuláció nekik, abszolút megérdemelt győzelem.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s