“Ez embertelen.” A világbajnok dánok is kritizálták a játékosok leterheltségét.

Vasárnap Dánia magabiztosan gyűjtötte be a világbajnoki címet. A norvégokat legyőző csapat több tagja szót emelt a tornán tapasztalt leterheltség ellen. “Minden évben ugyanaz a szar” – fogalmazott egyértelműbben az izlandi kapus. 

“Nagyon nehéz. Nagyon, nagyon nehéz” – mondta a német Sport1-nek a világbajnokság legértékesebb játékosa, Mikkel Hansen. A dán világklasszis arra a kérdésre válaszolt, hogy milyennek érezte az elmúlt heteket. “Nagyon remélem, hogy az emberek átgondolják egy kicsit ez az egészet. Különben ez egy nagy probléma lesz”. Hansen hozzátette: “Sok sérülést láttunk a világbajnokságon. Ezt nem akarjuk. Mint játékos, és mint néző mindig a legjobb játékosokat akarom a pályán látni.”

Csapattársa, a 37 éves Lindberg még keményebb szavakat ütött meg: ”Sajnos vannak szabályok, amelyek megszabják, hogy csak három cserelehetősége van egy csapatnak a tornán. Ez nagyon kevés!”

A rutinos szélső hozzátette: “Ha az embernek 18 nap alatt tíz meccset kell lejátszania… az embertelen. Tíz kisebb sérülésünk volt a csapatban, és nem mi vagyunk az egyetlen csapat, akik sérülésekkel küzdöttek. 

Pár nappal ezelőtt az izlandiak hálóőre, Björgvin Gustavsson is felemelte a hangját a túlterhelés ellen; nem cifrázta túl a mondanivalóját: “Minden hülye látja, mi történik. A kézilabdát jobban kellene élvezni, de ígérhetem: most Németországban nem élvezi senki. Minden csapatban lázadoznak emiatt. Minden évben ugyanaz a szar. Moustafáé az utolsó szó. Egy vélemény számít, és az az övé. Tök mindegy, mit csinálnak a többiek”. 

Ebben az az érdekes, hogy ha más csapatok mondják ezt, benne lehet, hogy “hát nem nyerték meg, nem szerepeltek jól, ez csak kifogás”. Viszont a dánok veretlenül nyerték meg a világbajnokságot, ennek ellenére panaszkodtak a túlterhelésre.

 

screenshot 2019-01-28 20.56.15
A francia válogatott kapusa is hangot adott a nagy megterhelésnek

 

Forrás: https://www.sport1.de/handball/wm/2019/01/handball-wm-mikkel-hansen-und-hans-lindberg-kritisieren-belastung?fbclid=IwAR23pOQvqoCNKWZkm4FvjtCfXC4mQ6bBcnZnRpLUCjqIM355Sa_m1QZGGWI

https://www.ran.de/handball/weltmeisterschaft/news/gustavsson-beklagt-belastung-jedes-jahr-der-gleiche-scheiss-117717

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s