Gyengén kezdett a Ferencváros, de fordítani tudott a Krim ellen. Klujber tarthatatlan volt

A továbbjutás szempontjából nagyon fontos mérkőzés várt a Fradira. A Krim vendégeként léptek pályára Háfráék. Esetleges győzelem esetén nagy lépést tehettek volna a továbbjutás felé. 

Nem indult jól a mérkőzés a Ferencvárosnak, a Ljubljana 5-0-ás rohammal kezdett, de ami még aggasztóbb volt, hogy Háfra Noémi hét perc alatt begyűjtötte a második kétperces büntetését. 

A Fradi két gólt lőtt, úgy tűnt, hogy visszatalálnak a mérkőzésbe, de ismét gólt lőttek a hazaiak, így Elek Gábor kikérte az idejét.
A time out után sem lett jobb a helyzet, osztálykülönbség volt a két csapat között. Csak a szerencsén múlott, hogy nem lett még nagyobb a különbség, a 19. percben így is 9-3-at mutatott az eredményjelző. Ziccerek sora maradt ki, nem volt se védekezés, se kapusteljesítmény, rengeteg volt a technikai hiba és a pontatlanság. 

A 20. perctől megváltozott kicsit a játék képe, a hazaiak hibáztak többet, amelyet a Fradi ki is használt, és három gólra zárkóztak fel. 9-6 volt az állás. Ezután a vendégek lőttek még egy gólt, mire a Krim mestere kérte ki az idejét. 

Nem segített rajtuk, Pena újabb góljával egy gólra feljött Elek Gábor csapata, és teljesen nyílt lett a mérkőzés. 

Pár perccel a vége előtt egy játékvezetői döntés után Elek Gábor nagyon kikelt magából, a pályán reklamált, ilyet nem gyakran láttunk tőle eddig. Kicsit megnyugodhatott a félidő végére, hiszen a Fradi 10-10-re felküzdötte magát, és döntetlen állással mehettek az öltözőbe. Fontos javulást mutattak be többen az utolsó tíz percben, főleg Pena, Kovacsics, Bíró és Klujber melegedett be rendesen a mérkőzésbe. 

A Fradi kezdte a második félidőt, méghozzá góllal, Klujber köszönt be, és ez azt jelentette, hogy a vendégek átvették a vezetést. Nem csak a vezetés volt pozitív, hanem a mutatott játék is. Ez az álláson is meglátszódott, a 38. percben 15-12-re vezetett a Ferencváros. Háfra dobott nagyon fontos gólokat, tarthatatlan volt az első tíz percben.

A két csapat egyébként gólpárbajba kezdett, felváltva estek a gólok, komoly védekezés nélkül. Beállt a három gólos különbség, tíz perccel a vége előtt 18-21 volt az állás.

Hét perccel a vége előtt Elek Gábor időt kért, tudta, hogy el lehet dönteni a mérkőzést. Ehhez képest a Krim akár nagyon feljöhetett volna, de Bíró Blanka három ziccert! is hárított, elképesztően fontos bravúrok voltak.

A Ferencváros kicsit szétesett, de aztán Háfra betalált, Bíró megint védett, és ezzel tulajdonképpen eldőlt a mérkőzés. A végén a Krim még hét mezőnyjátékossal próbálkozott, de ez sem hozott sikert. Szűken, de behúzta a Fradi.

A vége Krim – FTC: 23-25.

Bíró és Klujber voltak szenzációsak, nélkülük ezt a mérkőzést nem nagyon tudta volna megnyerni a Ferencváros. Rendkívül fontos győzelem, az első tíz perc fényében pedig bravúrosnak is mondható. 

 

Krim: Gnabouyou 6, Mavsar 5, Krsnik, Vojnovic, Baric 1, Stanko 5, Marincek, Zulic 1, Pandzic, Tsakalou 1, Vucko, Krajnc, Zabjek, Amon, Perederiy 3, Rsitovska 1

FTC: Schatzl 1, Szikora, Mészáros, Klivinyi, Bíró, Horváth, Farkas, Márton 2, Lukács 1, Pena 3, Szemerey, Klujber 9, Háfra 5, Faluvégi, Zsiborás, Kovacsics 4

Kiállítás: 8 perc ill. 12 perc
Hetesek: 2/2 ill. 3/3

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s