Nagy mérkőzésen győzte le a Veszprém az éllovas Barcelonát!

A Palmarsson nélkül felálló katalán sztárcsapat, a Barcelona volt a Veszprém ellenfele a Bajnokok Ligájában. Kérdéses volt, hogy a világbajnoki szünet melyik klubcsapatot “viselte” meg jobban. 

Csoportrangadó, presztízscsata, vagyis Telekom Veszprém – Barcelona mérkőzés. A katalánok Palmarssont, a világbajnok Mortensent és Sorhaindot voltak kénytelenek nélkülözni, míg hazai részen Jamali és Toft Hansen hiányoztak.

A Barcelona kezdte jobban a mérkőzést, Moller kétszer védett, és mindkettőből rendkívül gyors gólt lőttek a vendégek. Szerencsére hamar egyenlíteni tudtak Lékaiék. 2-2 volt az állás az első öt percben. 

A nyolcadik percben a szurkolók egy nyolcas számot emeltek fel, a tíz éve tragikusan elhunyt Marion Cozma emlékére. 

A mérkőzésen felváltva estek a gólok, hol a Barcelona vezetett, hol egyenlő volt az állás. A vendégek több hibával lőttek, az első negyedórában ötször találták el a felső lécet. A hazaiak pedig Lékai révén átvették a vezetést. A magyar irányító nagy kedvvel vetette bele magát a mérkőzésbe. A 17. percben 8-8 volt az állás. 

A Barcelona felállt fal ellen nem volt annyira veszélyes, de a lerohanásaik rendkívül eredményesek voltak; szinte csak ebből éltek. A Veszprémben kapuscsere volt, Sterbiket Mikler váltotta, aki védéssel mutatkozott be. Ekkor már a hazai csapat vezetett, Ilic kétszer volt eredményes rövid időn belül. 

A Veszprém magabiztosabb volt, a látottakat a 23. percben unta meg a Barcelona edzője, aki időt kért. Ekkor 12-10 volt az állás. 

A Veszprém három gólos előnyről várta a félidő végjátékát, ezt azonban alaposan elszúrta a Davis csapata. A Barcelona három gólt lőtt zsinórban, így 15-15-ös állásnál mentek a felek az öltözőbe. 

A második játékrészt a Veszprém kezdte jobban. Emberhátrányban is gólokat tudtak lőni, és három gólos előnyre tettek szert. A Veszprém hősiesen védekezett, és amikor ez nem volt eredményes, akkor Mikler tudott védeni. 

A spanyol edző hamar kikérte az idejét, amely eredményes volt; azonnal gólt tudtak lőni. Ezután stabilabbak lettek, a veszprémi védekezés viszont felpuhult egy kicsit. A hazaiak mestere Davis is időt kért. 

A Veszprémben Nenadic lőtt fontos gólokat, háromszor is betalált rövid időn belül. Az eredmény után mindig a vendégek futottak, hol egy, hol kettő volt a hazaiak előnye. A 49. percben 25-23 volt az állás.

Hosszú percekig nem változott a játék képe, de aztán a Veszprém három góllal el tudott húzni, az 53. percben. 28-25.

Ekkor Sterbik állt a kapuban, aki kétszer is védeni tudott, így előnnyel mehettek a felek a mérkőzés véghajrájába. Itt sajnos több hiba csúszott a gépezetbe, Nenadic két ziccert is hibázott, amelyet megbüntetett a katalán csapat. Amikor nagyon meleg lett a helyzet, Mahé szerzett labdát, és üres kapuba lőtt fontos gólt. Három perccel a vége előtt 29-26 volt az állás. Innen már megvolt a győzelem, nem sok gól esett ezután.

Egy hősiesen küzdő magyar csapat vette el a katalánok veretlenségét, nagy gratuláció!

A végeredmény: Veszprém – Barcelona: 29 – 26!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s