A játékvezetők és helyzetek kihagyása ellenére is győzni tudott a Szeged Celjében!

A Szeged a Celje ellen lépett idegenben pályára. A mérkőzés nem ígérkezett könnyűnek, az EHF rögtön a hét mérkőzésének titulálta a találkozót.

Az első félidőt kiegyensúlyozott küzdelmet hozott, annak ellenére, hogy a Szeged többször vezetni tudott, de a Celje mindig vissza tudott jönni, tapadtak Baloghéklra a szlovénok. Az első félidő derekán, töntetlen állásnál időt kért Juan Carlos Pastor, a vendégek mestere, és ez jót tett a vendégeknek, ismét két gólos előnyre tette szert. 

A Szeged nem volt túl magabiztos, buta szabálytalanságokért kaptak kétperces büntetéseket, és több ziccer is kimaradt. Néhány játékos tompábbnak tűt, mint szokott. A Celjében főleg Accambray volt eredményes, akit nemrég szerzett meg a szlovén csapat a Veszprémből. Az első félidőt –  néhol gyengébb szegedi teljesítmény ellenére is – Bombacék nyerték. A félidőben Celje – Szeged: 16-18.

A második félidőt nem kezdte jól a magyar csapat. A Celje ledolgozta a hátrányát, így a 38. percben egyenlő volt az állás. A támadójáték akadozott, több hiba volt elől, és hátul sem volt magabiztos a Szeged. Ez odáig vezetett, hogy a szlovénok a vezetésért támadhattak, de szerencsére nem találtak be. Sőt, a Szeged átvette ismét a vezetést. A 40. percben 20-21 volt az állás. Pastor nem kért időt, és jól tette, hiszen a csapat “magától” magára talált, gyorsan három gólos különbségre tett szert a Szeged.

A játékvezetők nem igazán voltak a Szegeddel, akik szinte minden vendégmegmozdulásért két percet adtak. Pastor csapata nem volt éles, de nem volt durvább, mint ellenfelük. Nem ugyanúgy ítélték meg a szituációkat a portugál játékvezetők a két oldalon. 

A 21. percben vezettük még eggyel, de a mérkőzés nyílt volt, 24-25 volt az állás, de a Celje egyenlíteni tudott, amire a Szeged időt kért. Bodó fölé bombázott, így a vezetésért támadhattak ismét a szlovénok, elrontották, de a lerohanásból a Szeged sem tudott gólt lőni. A vendégek rengeteg ziccert hibáztak, kapus elleni lehetőségeket puskáztak el, már rég le lehetett volna zárni a mérkőzést, ez nem lett volna lehetetlen, ha csak a nagy lehetőségek felét belőtték volna Bombacék. Így viszont hat perccel a vége előtt még bárkinek esélye volt a győzelemre. Egyébként ekkor már a Szegednek 18 perc kiállítása volt…

Három perccel a vége előtt át tudták venni a vezetést a hazaiak. Pastor időt kért, majd gyorsan gólt lőtt a csapata, ráadásul két percet kapott egy Celje-játékos. Maqueda egy perccel a vége előtt be tudott találni, így a Szeged visszavette a vezetést, a legjobbkor. Sajnos Accambray egyenltett, fél perc volt még hátra. Maqueada azonban bevágta a végén, így győzött a Szeged Szlovéniában. 

A két játékvezető borzalmasan fújt, megadták a durva hazai pályát a szlovénoknak, ugyanakkor a szegediek saját maguknak köszönhetik, hogy izgulós volt a vége, hiszen rengeteg ziccert puskáztak el. A lényeg a két pont.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s