Balogh elhagyja a Pick Szegedet, Tatabányán folytatja

Várható volt, hogy Stepancic érkezésével valamelyik balkezes lövő távozik a Pick Szeged csapatától. Ma kiderült, hogy Balogh Zsolt lesz az. A magyar válogatott átlövő Tatabányán folytatja nyártól.Balogh Zsolt a világbajnokságon a magyar csapat egyik, ha nem a legjobb játékosa volt. A Tatabánya nagyon megerősödik az érkezésével, a Szeged pedig a PSG-ből hozott jobbátlövőt a jobbátlövő posztra. Stepancic és Maqueda is tudnak védekezni, vagyis nem kell támadás-védekezésbe cserélni. Balogh főleg azokban a félidőkben játszott, amikor a jobbátlövő poszt közelebb volt a kispadhoz. Ez lehet az igazolás hátterében, mert támadásban nem lehetett panasz a friss balkezes apukára.

“Talán kevesen tudják, de már tíz évvel ezelőtt is szívesen jött volna Tatabányára Balogh Zsolt válogatott kézilabdázó, a szegediek jobboldali átlövője. Zsolt akkoriban a PLER játékosa volt, ám a fővárosi gárda akkoriban nem engedte el…Nyártól viszont már a mi játékosunk lesz.

– A Tatabánya tavaly nyáron került képbe – mondta a 30. életévébe lépő játékos. – Matics mester, hívott fel telefonon, hogy igazoljak az ő csapatába. Ekkor azonban még egyéves szerződés kötött a Tisza-parti gárdához. Decemberre viszont kiderült, jelenlegi klubom nem ajánl újabb megállapodást. A posztomra újabb játékost igazoltak, így legfeljebb a harmadik jobbátlövő lehetnék, holott én mindenképpen játszani szeretnék, és minél több időt tölteni a pályán. Erre új csapatomban több alkalmam nyílik.

Zsolt és a Tatabánya gyakorlatilag már a kézilabda-világbajnokság előtt megegyeztek. Ebben döntő érdemei voltak Matics Vladannak. Sőt, kettejük jó kapcsolata a világversenyen csak tovább „mélyült”. Emellett a gólerős kézilabdázó döntésében az is szerepet játszott, hogy sok tatabányai játékost, majdani játszótársait jól ismeri már a válogatottból.

– Gyorsan döntöttem – jegyezte meg Zsolt. – Nem vártam más ajánlatokra, ez volt az első számú opció. Örömmel igazoltam ide. Szimpatikusak és vonzóak voltak azok az elképzelések, célok, amelyeket a klub vezetése felvázolt előttem. Ebben szerepelt, hogy néhány éven belül bejusson a gárda az EHF-kupa négyes fináléjába, illetve, hogy a bajnokság élvonalában tovább stabilizálják a Tatabánya pozícióját. Ezekkel a tervekkel könnyű volt azonosulni.

Balogh Zsoltnak nem régen született Liza nevű kislánya, azaz mostanában apaszerepben is helyt kell állnia. Nem véletlen, hogy a nyár folyamán a családjával együtt a megyeszékhelyre költözik.

– A legjobb dolog, ami történhetett velem, hogy apa lettem – emelte ki. – A kislányommal együtt töltött idő az igazi kikapcsolódás. Nagyon boldog vagyok, és örülök, hogy a kicsi és a párom is jól vannak, egészségesek. Bízom benne, hogy ez a fajta kiegyensúlyozottság megmutatkozik majd a játékomban is. Három évre szerződtem a kék Tigrisekhez, és már alig várom, hogy elkezdhessük a közös munkát.”

Forrás: Tatabánya honlapja

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s