Női BL: Győr simán, Ferencváros nehezen? Ki jut el a Final Fourba? Esélylatolgatás!

A hétvégén rendezik a negyeddöntő első mérkőzéseit a női Bajnokok Ligájában. Nyolc csapatnak van még esélye a budapesti Final Fourra, köztük két magyarnak is. A címvédő Győr mellett a Ferencváros lehet ott a végelszámolásnál.

Az írásban megpróbáltuk körbejárni, kinek mennyi esélye lehet a továbbjutásra. 

Mielőtt a párosítások szóba kerülnének, íme az erősorrend. A nyolc csapat esélye a végső győzelemre a fogadóirodák szerint.

Screenshot 2019-04-01 21.12.22

tippmix oddsai

Screenshot 2019-04-01 22.07.32

bwin oddsai 

Nem meglepetés, hogy az előző évben triplázó, ebben a szezonban még veretlen világválogatott Győr az abszolút esélyes, fényévekkel a többi csapat előtt, ha csak az oddsokat nézzük. Ez egyébként valóban a realitás, valami nagy dolognak kellene ahhoz történnie, hogy Danyi Gábor csapata ne ülön fel ismét Európa (és Magyarország) trónjára. Kezdjük is velük. 

A két középdöntő végeredménye: 

Screenshot 2019-04-01 23.41.38.png

 

Győri Audi ETO KC – Odense (dán)

A BL-címvédő abszolút megoldható feladatot kapott a Final Fourba jutásért. Görbiczék ellenfele a dán Odense csapata. Nycike Groot jövőbeli csapata a másik csoport negyedik helyén végzett, így kerülhetett össze a II-es csoport győztesével, a Győrrel. Az Odensé csapatának egyetlen idegenlégiósa van, a holland válogatott klasszis kapusa, Tess Wesser. Az egyik leggólerősebb, és több topcsapattal is hírbe hozott játékosuk, a jobbátlövő Mette Tranborg sérült. A 196 cm-es bombázó védekezésben és támadásban is hiányzik majd a legendás edző, Jan Pytlick csapatából. 

Lelkes, technikás, északi stílusú csapat, de a csodával lenne határos, ha ki tudnák ütni a címvédőt. 

DQvUMm7H0OUJtAJngp2LFUNgpCmzNyplAhv0J3WKNx51-UH1bjCnXBV3YlbCcV-YvEYLdwipBI6NX7tkz9OQmA

A Győr csapata

DQvUMm7H0OUJtAJngps2LFUNgpCmzNyplAhv0J3WKNx6w28JBUEOqyyYRVFY27ZpYOhV7mCk-rH_AE5_1iXZMiA

Az Odense csapata

Szerintem 10% esély van az Odense, és 90% a Győr továbbjutására. 

A mérkőzések időpontjai:

Screenshot 2019-04-01 21.48.43

 

Buducnost (montenegrói) – Vipers Kristiansand (norvég)

A Vipers üde színfoltja a BL-nek, a Buducnost pedig rutinos résztvevője a sorozatnak. A két csapat párharca pikáns lehet a sportág szerelmeseinek. Mindkét csapatnak vannak klasszisai, elég csak Bulatovicra vagy Lundéra gondolni.

DQvUMm7H0OUJtAJngp2LFUNgpCmzNyplAhv0J3WKNx5757V9uO9n_gzQmgIshPwQ_qJt1VjIW9vAvwYca4Ia8A

A Buducnost csapata

DQvUMm7H0OUJtAJngp2LFUNgpCmzNyplAhv0J3WKNx78G0oQOVdo3LMwrqCjuqHYLIojrIqwsfCj8z5keHvL7g

A Vipers csapata

 

Szerintem 60% esély van a Buducnost, és 40% a Vipers továbbjutására. 

A mérkőzések időpontjai:

Screenshot 2019-04-01 22.17.24

 

Ferencváros – Roston-Don (orosz)

Két olyan csapat csap össze a Final Fourért, akiknek az edzője éveken át küzdöttek a címekért. Ambros Marton és Elek Gábor igencsak jól ismerik egymást, nem egy Győr-Fradi párharcban vettek részt, ismerik a másik gondolatát is. A Rostov-Don még nem igazi topcsapat, abban az értelemben, hogy messze van még a Győr szintjétől, de a Final Fourra elegek lehetnek. Az orosz csapat tele van jó játékosokkal (Sen, Abbingh vagy Vyakhireva, és csapatként is tudnak egységesek lenni.

Ami a Ferencvárost illeti, Elek Gábor csapata bravúrt ért el azzal, hogy a csoportban végül a harmadik helyet érték el, így nem a csoportelső Metz csapatával, hanem egy papíron “gyengébb” ellenféllel küzdenek a Final Fourért. A gyengébbet úgy kell érteni, hogy a két csapat 15-15 ponttal zárta a csoportküzdelmeket, tehát egy hajszál csak a különbség. Elek Gábor több sérültet is visszakapott, valamint jól igazoltak a télen. Elég csak Klujber Katrinra gondolni, aki elképesztő játékkal robbant be a csapatba és a nemzetközi porondra. Fiatal, főleg magyarokból álló, bátor csapatról van szó, amely kétszer is döntetlen játszott a jóval esélyesebb Győr ellen. Ha a világ legjobbjai ellen képesek jól játszani, akkor miért ne sikerülne az oroszok ellen?

DQvUMm7H0OUJtAJngp2LFUNgpCmzNyplAhv0J3WKNx6IPcr7liMJ7Y0-IIE4ZxN4wGkIpLaMgqaeivG43HqgNQ

A Rostov-Don csapata

DQvUMm7H0OUJtAJngp2LFUNgpCmzNyplAhv0J3WKNx7LtjWIpiWERWNQGZHIGx1wbuQIpY-OtMzrEhQ2PD1gGw

Szerintem 60% esély van a Rostov-Don, és 40% a Ferencváros javára.

Ennél a párharcnál természetesen elfogult vagyok, és magyarként úgy gondolom, Elek Gáboréknak valós esélye van bejutni a Final Fourba. Nem ők az esélyesek, de képesek lehetnek túljutni Ambros Martin csapatán.

A mérkőzések időpontjai:

Screenshot 2019-04-01 23.34.10

 

CSM Bukarest (román) – Metz (francia)

A Bukarest jól kezdte a BL-szezont, de aztán súlyos sérülések nehezítették a román sztárcsapat helyzetét. A világ egyik legjobb játékosa, Cristina Neagu mellett sérült Amanda Kurtovic és Dragana Cvijic is. Ez pedig alapos érvágás a Bukarestnek, ahol egyébként sem mindig happy a hangulat. Alapjában véve a Bukarestet biztos Final Four résztvevőnek tekinthettük a szezon előtt, sőt a Győr nagy ellenfelének, egy olyan csapatnak, amely veszélyes lehet Oftedálékra. Ez most alaposan megváltozott, hiszen egy nagyon erős francia csapat vár rájuk, ők pedig legalább félkarú óriások.

DQvUMm7H0OUJtAJngp2LFUNgpCmzNyplAhv0J3WKNx64NewcIl5nlE5MIPikHZ4YG81dAkFHr8D2MjQPwIZCogDQvUMm7H0OUJtAJngp2LFUNgpCmzNyplAhv0J3WKNx4cUfHH5Gye9MtduNX7RL9DsqoeCmkuX_WXsW8LcG2TQg

Szerintem 60% esély van a Metz, és 40% a Bukarest továbbjutására. 

A mérkőzések időpontjai:

Screenshot 2019-04-01 23.47.46

 

Szerintetek ki jut a Final Fourba? Igazából csak a Győr jelenlétét venném biztosra, a többi párharc esetén vannak esélyesek, de korántsem olyan biztosak, mint a címvédőnél.

ResourceImage.aspx

 

 

 

 

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s