Küzdött a Fradi, de nem bírt a Rostov-Don ellen. Döntés a visszavágón

A Ferencváros a Rostov-Don csapatával csapott össze a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén. A párharc tétje a Final Fouron való részvétel. Ambros Martin és Elek Gábor tehát ismét farkasszemet nézett egymással.

Egy kiválóan védekező orosz csapat és egy kiválóan támadó magyar csapat összecsapása volt ez a negyeddöntő mérkőzés. A vendégek kezdték a mérkőzést, de Pena góljával kezdődött meg a mérkőzés. Ezt követően fej-fej mellett haladtak a csapatok, a Fradi próbálta gyorsítani a játékot, szemmel láthatóan törekedtek arra, hogy könnyebb gólt lőjenek, visszarendeződő védekezés ellen, hiszen az oroszok hatos fala nagyon jól működött az eddigi mérkőzések folyamán. A 10. percben 4-4 volt az állás, a Rostov-Don gyorsan visszarendeződött, míg a Fradi jól védekezett, és Bíró Blanka többször is találkozott a labdával. Nem a játékvezetőkön múlt az első 15 perc játéka, de érdekes, hogy két vonalat és nagyjából három lépéshibát nem vettek észre az oroszoknak. 

Horváth kiállítása volt az első félidő fordulópontja. Ekkor emberhátrányban támadott Elek Gábor csapata, kapus nélkül, de sajnos elszórtuk a labdákat, amit üres kapus gólokkal büntettek a vendégek. A 14. percben három gól volt a Rostov-Don előnye, ekkor Elek Gábor időt kért. Az időkérés után Pena rögtön gólt lőtt, de sajnos lent maradt a földön. Rosszul fogott talajt.

A játék képe nem változott, vezetettek a vendégek, a Fradi próbálkozott felzárkózni. A félidő előtt sikerült is, 12-12-re feljött a hazai csapat, de sajnos nem tartott sokáig a döntetlen, a félidő előtt ismét egalizált a Ferencváros Háfra révén, de az utolsó másodpercben elaludtak a hazai védők, így egy gólos vendégvezetéssel mehettek az öltözőbe a csapatok. Ferencváros – Rostov-Don, egy félidő után: 13-14. 

Sajnos több meghatározó játékos tudása alatt játszott. Mindent megtettek, küzdésre nem lehetett panasz, de több hibával játszott Schatzl és Kovacsics is. Beállójátékot pedig csak akkor láthattunk – kis túlzással -, amikor elvették a labdát szabálytalan zárásért. 

A két játékvezető elképesztően gyenge volt. Vidéken megkérdezik, hogy őket ki tutujgatja, hogy ilyen meccset kaphattak. Felháborítóan gyengék voltak. 

Pena sérülése egyelőre nem tűnik komolynak, pályára lépett a spanyol klasszis a második félidőben. A Fradi védekezése többször továbbra is lyukas volt, míg elől hiányzott az átütőerő. A tutira mentek többször a zöld-fehérek és ez volt a hiba. 

A Fradinak volt egy jó pár perces szakasza, és ennek köszönhetően végre meg tudták fordítani a mérkőzést, 17-16-os állásnál Ambros Martin azonnal kikérte az idejét. Ekkor Elek Gábor már többet cserélt próbált sakkozni a játékosokkal, illetve a kondícióval. 

Ezután gólpárbajba kezdtek a csapatok, felváltva potyogtak a gólok. A 44. percben 19-19 volt az állás. Egy rövid kihagyás után a vendégek el tudtak lépni két góllal, 20-22 volt az állás.

Az időkérés után sajnos ismét eladtuk a labdát, így elúszni látszott a mérkőzés. 

Hat perccel a vége előtt még minden erejét összeszedte a Ferencváros, Márton góljával egyre jött fel a magyar csapat. Ennél közelebb azonban már nem tudott feljönni a Fradi, sőt a vendégek eredményesebbek voltak az utolsó percekben. A tisztes helytállás megvolt, de ez ma kevés volt a Rostov-Don ellen. A vége Ferencváros – Rostov-Don: 26 – 29.

Sajnos a Fradi nem fogott ki jó napot, többen nem nyújtották azt, amit alapból tudnak, sőt páran kifejezetten gyenge teljesítményt nyújtottak, ez pedig elég volt a Rostov-Don győzelméhez. Egy jól játszó Ferencváros, normális játékvezetéssel legyőzhette volna Ambros Martin csapatát, de ma az oroszok megérdemelten nyerték a mérkőzést. 

A visszavágót akár orosz játákvezetők is vezethetik, ennél rosszabb tuti nem lenne…

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s