Megsemmisítő szegedi vereség. A Vardar jobban akarta a győzelmet, és fél lábbal a Final Fourban van. Eldőlt?

Ma Vardar – MOL-Pick Szeged mérkőzést rendeztek a Bajnokok Ligájában. A párharc győztese ott lehet a kölni Final Fourban. 

A Veszprém után a másik magyar csapatunk, a Szeged is pályára lépett a BL negyeddöntőjében. A Vardar otthonában olyan eredmény elérése volt a cél, amely után hazai pályán a Szeged kiharcolhatja a továbbjutást. 

A mérkőzés elején egyik csapat sem tudott ellépni a másiktól, ez a tizedik perc környékén változott meg, ahol a Vardar több góllal el tudott lépni ellenfelétől. A Szeged sokat hibázott, a hazai kapus parádézott, Kristopans bombázott, és így hamar öt gól volt a macedón csapat előnye. Milosavljev, Dejan, a Vardar kapusa jó formában védett, sajnos Alilovic nem volt tényező az első félidőben. A félidő végére a Szeged visszaküzdötte magát, lehetett volna kevesebb is a két csapat között, de a Szeged túl sok hibával játszik. Az utolsó másodpercre azért odarittyentettek egy kínai gólt, amely remélhetőleg kihúzza a csapatot a viszonylagos kátyúból.

A félidőben 14-12 volt az állás. A Vardar jobban játszott, a Szeged még nem hozza azt a szintet, amelyet tudnak. 

A második félidőt a Vardar kezdte jobban, elhúztak kicsit a Szegedtől, ezen a kapuscsere sem tudott segíteni. Skube ma mindenféleképpen meg akarta mutatni, hogy hiba volt őt elengedni, szenzációs formában játszott ma, ő és Kristopans húzta a csapatot,nem is akárhogy. A 42. percben két gól volt a hazaik előnye. 19-17.

A Szegednél többen nem voltak jó formában, főleg Bodó lógott ki sajnos a csapatból, pedig egy klasszikus átlövőre nagy szüksége lett volna a Szegednek. Egyébként érdekes volt látni, hogy a Vardar játékosai minden egyes játékvezetői ítéletet reklamáltak, ilyet azért ritkán látni, és a sporik hibája, hogy ezt végig hagyták nekik. 

A kialakult két-három gólos hazai előny sokáig fent megmaradt a két csapat között, a 48. percben tudott egy gólra feljönni a Szeged. Ez azonban nem tartott sokáig, néhány hiba, és ismét hárommal vezetett a Vardar. A Szeged valahogy nem találta magát ezen a meccsen. Nem sokan játszottak azon a szinten, amit egyébként tudnak. A hazaiak pedig úgy tűnt, mintha az életükért játszottak volna. Nagy valószínűséggel a nagy csapat utolsó meccse hazai pályán a Bajnokok Ligájában, és ez érezhető volt a játékosokon és a közönségen is. A hangulat úgy tűnt, többször a játékvezetőket is megfogta, többször ítéltek tévesen.

24-21-es vezetésnél, nyolc perccel a vége előtt időt kért a Vardar. Sajnos gyorsan gólt tudtak lőni, így pengeélen táncolt az a különbség, amely még az abszolút ledolgozható kategóriában van. Bánhidi szerencsére válaszolni tudott, egyébként a magyar beálló volt a Szeged egyik legjobbja a mai napon. 

Öt perccel a vége előtt öttel vezetett a Vardar, és labdájuk volt a hat gólos vezetésért. Karacic belőtte, így a kiesés szélére került a Szeged. Ezzel azonban még nem volt vége, a Vardar már nyolc góllal is vezetett. 

A vége is nyolc maradt: 31-23. Milyen meglepő, hogy Kristopans lőtt át az utolsó másodercben…

Ezzel gyakorlatlag eldőlt, hogy a Final Fourban csak egy magyar csapat lesz ott. Négy, talán öt gólos vereség még ledolgozható lett volna, de ez a nyolc rengeteg. A Veszprém akkor játszott a legjobban, amikor kellett, sajnos a Szeged akkor játszott a legrosszabbul, amikor nem lett volna szabad, mert végzetes.

Érthetetlen, mi történt a Szegeddel, a második féidőben egyszerűen ledarálták őket. Mintha férfiak játszottak volna kisfiúkkal. Pedig ez a Vardar nem egy világverő csapat. Nem rossz csapat, de ennyire nem jók… Kár érte.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s