“Ez Veszprém!” Nehéz kezdés után magabiztos hazai győzelem! Lesz magyar csapat a Final Fourban!

Ma Veszprém-Flensburg mérkőzést rendeztek a Bajnokok Ligájában. A tét a döntőbe jutás volt, és a magyar csapat óriási előny tudatában léphetett pályára, hiszen idegenben is győzni tudtak. 

Némi meglepetésre Sterbik kezdett a magyar kapuban. Ez persze csak annak fényében érdekes, hogy Mikler Roland egy félidő alatt lett a forduló játékosa, ihletett formában védett Flensburgban. A vendégeknél is volt egy kis meglepetés, Lasse Svan helyett a német Steinhauser kezdett jobbszélen

A mérkőzés nem úgy alakult, ahogy minden Veszprém-szurkoló elképzelte. Maik Machulla csapata 5-0-ás rohammal kezdte a találkozót, így hat perc alatt majdnem ledolgozták a hátrányukat a németek. A hazaiak első gólja a nyolcadik percben esett, ekkor már David Davis vezetőedző kikérte az idejét. 

Ezt követően azonban kiegyensúlyozott lett a mérkőzés, felváltva estek a gólok, a 15. percben Mikler váltotta Sterbiket, aki védéssel kezdett, a Veszprém pedig fel tudott kapaszkodni egy gólra, így kicsit meg tudtak nyugodni kedélyek. A Flensburg rengeteget hibázott, míg a Veszprém egyre magabiztosabb lett, és egyenlíteni is tudtak, a 20. percben először a mérkőzés folyamán. 

A 22. percben David Davis némi meglepetésre kikérte a második idejét is, így a második félidőre csupán egy maradt. Ezzel a spanyol mester a flensburgiak hét a hat elleni játékra kívánt reagálni, akik ezt a mérkőzés ezen szakaszában eredményesen játszották. Ez jól sikerült, hiszen a Veszprém át tudta venni a vezetést. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy minden félelmünk valótlan volt, amely arra irányult, hogy az EHF német csapatot szeretne Kölnben. A játékvezetői felfogás nem erre utalt legalábbis. 

A Veszprém köszönte szépen, és lekézilabdázta az utolsó tíz percben a Flensburgot, egy perccel a vége előtt négy góllal vezetett David Davis csapata, ez összesítésben pedig már igen tekintélyes volt. Az első félidőben 17-13 volt az állás, és ezzel eldőlt, hogy a Veszprém ott lesz a Final Fourban.

A második félidő első tíz perce ugyanolyan mederben folyt, mint az első vége.

A Veszprém vezetett, a Flensburg néha közelebb került, de a továbbjutás igazából sosem volt veszélyben. A 40. percben 20-17 volt az állás, és úgy nézett ki, mindkét csapat elfogadta a sorsát. A Veszprém kicsit visszavett a tempóból, a Flensburg pedig nem tudott vagy akart többet kiadni magából, mint amennyi egy tisztes vereséghez kellett. 

Az utolsó 15 perc ezzel tökéletesen unalomba fulladt, hiszen minden lényeges kérdés eldőlt. Már az első meccsen is, de a Flensburg ráijesztett a magyar csapatra az első hat percben. Utána azonban már nem volt kérdés. A Veszprém feléledt, és megmutatta, hogy miért ők jutottak el Kölnbe. Öt éven belül negyedszer. A vége megérdemelt, magabiztos győzelem!

A vége Veszprém – Flensburg: 29-25!

A Veszprém tehát ott lesz a Final Fourban, és elnézve a férfi mezőnyt, nem indul egyáltalán semmiféle hátránnyal a többi csapatnál. Pontosan 25%-a van nekik is. Hajrá, magyarok! 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s