Elhittük, de sajnos nem sikerült a csoda. A “balkán”jutott a Final Fourba

A Szeged a Vardarral csapott össze a Final Fourba jutásért. Az első mérkőzést a magyar csapat “csúnyán” elveszítette, ezért csoda kellett ahhoz, hogy továbbjussonanak Bánhidiék.

A Szeged egészen elképesztő módon kezdte az első félidőt. A kezdeti tapogatózás után úgy állva hagyta ellenfelét a magyar bajnok, mint ahogy azt a macedónok tették az idegenbeli második játékrészben. Jó védekezés, gyors gólok, kapusteljesítmény és egy ihletett formában játszó Bombac volt a pályán. A Szeged az első félidőben ledolgozta a hátrányt, amelyet Szkopjéban összeszedett, erre még a legoptimistább szurkolók sem számítottak, márpedig megtörtént! Mindezt úgy, hogy a Vardar mindössze kilenc gólt tudott lőni 30 perc alatt. Az első félidőben Szeged – Vardar: 17-9. Itt úgy nézett ki, hogy elég “csak” nyolc góllal lőni az idegenben lőtt gólok miatt. 

A második félidőt a Vardar kezdte jobban, rögtön két góllal beljebb lőtték magukat. Néhány játékvezetői ítélet is kellett ahhoz, hogy a vendégek meccsben maradjanak, rögtön két furcsa ítélettel segítették a macedónokat. A Szeged észnél volt, és hamar váltott, gólokat lőtt, így hamar kialakult a nyolc gólos előny. Több gól esett a második félidőben, és várható volt, hogy kilenccel kellene majd nyerni a továbbjutáshoz. 

A Vardar sajnos jobban játszott, és feljött öt gólra, és a Szeged kettős emberhátrányba került. Nem nézett ki jól a szituáció. Hazai játékvezetésről pedig nem lehetett beszélni, minden kétes szituációban a macedónoknak ítéltek a sporik. A 48. percben, négy gólos vezetésnél Pastor kikérte az idejét. 

Nem segített, 5-0-ás sorozatot produkáltak a vendégek, és tíz perccel a vége előtt eldőlni látszott a mérkőzés.

A játék képe ugyanis nem változott, a Vardar lassította a játékot, a Szeged pedig től sok hibával játszott, így nem is lehetett más a vége, minthogy a Szeged nem lesz ott Kölnben. A végén a Vardar megmutatta, hogy miért nem szomorkodunk, amiért eltűnnek Európa kézilabda-térképéről… 

A vége Szeged – Vardar: 29-25.

Egy magyar csapatért azért szoríthatunk a Final Fourban. Elnézve a résztvevők erősségét, a Veszprém abszolút nem indul hátrányból, sőt…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s