Botrány Németországban. Megalázó és fájdalmas beavatás a Flensburg akadémiáján.

A Flensburg utánpótlás akadémiáján az újoncokat megalázó és fájdalmas rituálénak veti alá. Ez az úgynevezett avatás, amelyről a német Spiegel is hosszabban beszámolt. Volt olyan fiatal játékos, akinek traumája volt az eset után. 

A Spiegel robbantotta a bombát, amely szerint a német bajnok Flensburg utánpótlás akadémiáján az újoncokat megalázzák, mielőtt “igazi” tagok lennének. Ilyesmi beavatásról már sokat olvastunk, különböző formája Magyarországon is ismert, de ennyi fájdalommal járó rituálé eddig nem látott napvilágot. Most rögtön Németországban derült erre fény, és nem is akármelyik csapatnál, hiszen a Flensburg-Handewitt Bundesliga-topcsapat, Európa egyik legnevesebb alakulata, akik nem is olyan régen a Bajnokok Ligája serleget is el tudták hódítani. 

A Spiegel beszámolója szerint a beavatás a következőképpen nézett ki: az újoncot többen lefogták, felhúzták a pólóját, majd egy csőfogóval elfordították a mellbimbóját… Akinek poénból csavarták már meg ezt a testrészét, tudja, milyen fájdalommal jár már akkor is, ha csak poénból és “csak” kézzel csinálják ezt. A csőfogó okozta fájdalomba inkább nem gondolnánk bele. 

Az újság egy fiatal kézilabdázó esetét írja le, aki 16 hónap után elhagyta az akadémiát. Az ott tapasztaltak traumát okoztak nála, és most kezelésre jár. Ez a beavatás az elmondások szerint már évek óta dívott az akadémián. Mindenki, aki avatni szeretett volna, át kellett esnie ezen a procedúrán. 

Az érintett sportoló szülei informálták az akadémia vezetését a történtekről. Az elöljárók úgy nyilatkoztak, hogy soha ilyesmiről nem hallottak. Biztosították a szülőket és a nyilvánosságot, hogy “ilyen soha többet nem fog előfordulni”.

Elképesztő. Nektek mi a véleményetek? Én úgy gondolom, hogy a beavatással nincs gond, a “gólyáknak” mindig is túl kellett ezen esni, legyen az sport vagy egyetem, vagy bármi. Egy valami azonban rendkívül fontos: az emberségességet sosem szabad feladni! A fájdalom és a megalázás nincs rendben, sőt…

Nálatok volt beavatás? Ha igen, mit kellett csinálni, átélni?

Fotó: bal oldali kép:  Roman Pawlowski / DER SPIEGEL

Forrás: https://www.deutschlandfunk.de/handball-akademie-schmerzhafte-aufnahme-praktiken-in.2851.de.html?drn:news_id=1005783

https://www.spiegel.de/plus/sg-flensburg-handewitt-rohrzangen-folter-im-handball-a-00000000-0002-0001-0000-000163834450

 

094295ec92cbd65e1cc0c248afc61b44v1_max_720x394_b3535db83dc50e27c1bb1392364c95a2

a Flesburg Akadémia honlapja

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s