Női BL: A Győr az abszolút favorit, minden más győztes meglepetés lenne

A hétvégén rendezik a női klubkézlabdázás legfontosabb eseményét, vagyis a Bajnokok Ligája Final Fourját. Csak úgy, mint az elmúlt években, szurkolhatunk magyar csapatnak, mi több, mi vagyunk az abszolút esélyesek. 

A Győr mellett a norvég Vipers, a francia Metz és az orosz Rostov-Don csapata jutott a négyes döntőben, amelynek a helyszíne ismét Budapest lesz. 

Ami az esélyeket illeti, teljesen egyértelmű, ki a favoritja a Final Fournak. Mint az alábbi két képen is látszik, a címvédő győzelmére nem sok pénzt kapunk a fogadási irodáknál. A Győr az abszolút esélyes, igazán nagy meglepetés lenne, ha nem Danyi Gábor csapata lenne a végső befutó. A Vipersnek 1,1-es oddsa van, ami egészen elképeszőten kevés egy Bajnokok Ligája elődöntőben.

Screenshot 2019-05-10 23.57.06Screenshot 2019-05-10 23.57.18

 

Persze az esélyesség egy dolog, többször láthattuk – akár ezen a héten is -, hogy sportban bármi megtörténhet, de tényleg bármi. Négy felkészült csapat várja a hétvégi fellépést, és nyilván nem azért utazott Budapestre egyik csapat sem, hogy harmadik legyen, vagy megelégedjen azzal, ha döntőt játszik.

Az igazság azonban az, hogy a viszonylagos vezetőedzői rutintalanság ellenére is a Győr a BL-serleg fő várományosa, egészen egyszerűen azért, mert a keretével egyik csapat sem tud versenyezni. Ez minden idők legerősebb világválogatottja szerintem. Világklasszisok sora, szinte minden posztra, ráadásul ha úgy adódik, az eddig sérültek is hadra foghatók. Csak hogy nagyjából érzékeltessük a címvédő erejét:  ha a BL előtt a Győr keretét random két csapatra bontanánk, akkor jó eséllyel ők játszanák a döntőt. Mert nem csak klasszisok sora képezi a csapatot, hanem egymásért is küzdeni akaró játékosok alkotják Danyi Gábor együttesét. Ez látszatra nincs többek között a PSG-nél vagy a Bukarestnél.

Remek csapatok jutottak el Budapestre, de a Győr közülük is kiemelkedik. Veretlenek az egész szezonban, meglepetés lenne, ha ennek a szériának pont Budapesten lenne vége. Ha beigazolódik a papírforma, akkor az Ambros Martin vezette Rostov-Don ellen mérkőzik meg a csapat. Az pedig a múlt miatt igazán pikáns sportcsemege lenne.

A Győr útja a Final Fourig:

 

Hajrá, magyarok, hajrá, Győr!

59849230_433670017196173_5186633902860533760_o.jpg

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s