Bajnokok Ligája győztes a Győr! A magyar csapat megvédte a címét!

Ma rendezték a női Bajnokok Ligája döntőjét, ahol a címvédő Győr az Ambros Martin vezette Rostov-Donnal csapott össze.

Pikáns találkozó, hiszen Ambros Martin tavaly még a Győrrel triplázhatott, segítője, Danyi Gáborral, aki jelenleg épp a zöld-fehérek vezetőedzője. Az esélyek egyértelműen a címvédő mellett voltak, a fogadóirodák és a szakértők is nagyon kevés esélyt adtak az orosz csapatnak. 

A magyar csapatnak lett egy hiányzója, a jobb szélen Knedlikova sérült meg, így biztos volt, hogy ma nem léphet pályára. A döntőt lengyel játékvezetők fújták. 

Amorim-showval indult a mérkőzés, a brazil átlövő nagy elánnal kezdett, igaz az oroszok is jól támadtak. A Rostov-Don hamar emberhátrányba került, de ezt a “vendégek” átvészelték, és 5-4 arányban vezetni tudtak. 

Danyi Gábor a 11. percben sárga lapot kapott reklamálásért, pedig a játékvezetéssel nem volt gond, sőt. A következő percekben Ambros Martin kapott sárgát, igaz ő jogosan reklamált. Ilyen szintén két ilyen gyors sárgát kispadnak még sohasem láttam. 

A 15. percben kapust cserélt Danyi, ekkor kettővel vezettek az oroszok. Ezt követően Amorim kapott két perces büntetést. Az oroszok rendkívül jól védekeztek, a Győr tétlennek bizonyult, így a magyar csapat kikérte az idejét. 

A magyar csapat két gólos hátrányt tudott ledolgozni úgy, hogy aztán ők mentek kettővel. Pár perccel a vége előtt Ambros Martin kérte ki az idejét. 13-11 volt az állás. Ez nem segített rajtuk, a félidő végén a magyar csapat vezetett 15-11 állásnál mentek az öltözőbe a csapatok. 

Az oroszok jól kezdtek, de aztán elfáradni látszottak. A magyar kapuscsere bevált, Groot teljesen homályon volt az első félidőben, és az igazsághoz hozzátartozik, hogy a lengyel játékvezető páros fújt egy kis hazai pályát. Na, nem ettől vezetett a Győr, hanem mert küzdeni tudó klasszisok alkotják, akik jól játszottak!

Az oroszok kezdték a mérkőzést, Grimbsö természetesen maradt a Győr kapujában. Nem tudtak gólt lőni, és az ellentámadásból hetest ért el a címvédő, amit Görbicz ismét gólra tudott váltani. A magyar balszélső eddig hibátlan! 

A Győr ott folytatta, ahol a félidőt abbahagyta, ebbe csak Groot “ámokfutása” rondított bele. A holland klasszis ma kifejezetten rossz formában játszott, amit megpecsételt egy teljesen felesleges piros lappal. Ziccerben levő játékosnak nem szabad odaütni, mert nem lehet más a vége. 

A piros laptól azonban az orosz csapat nem táltosodott meg, sőt a Győr Oftedal révén gólokat tudott szerezni, így Ambros Martinék nem tudtak közelebb jönni a Győrhöz. A 41. percben még mindig négy gól volt a címvédő előnye. Itt nem tűnt úgy, hogy ez a Rostov-Don meg tudja fordítani a meccset. Grimbsö szenzációs formában védett, elől potyogtak a gólok, így a Győr növelni tudta az előnyét. 

Az oroszok megpróbáltak belekapaszkodni az utolsó szalmaszálba, és nagy hajrát indítottak, ami után fel tudtak jönni három gólra. Ezután azonban Görbicz és Amorim megrázták magukat, így egy ideig nem volt veszélyben a magyar vezetés. 

24-20-nál, tíz perccel a vége előtt Ambros Martin kikérte az idejét. 24-20 volt az állás. Az időkérés előtti akció közbeni faultért Görbiczet állították ki, érthetetlen ítélet volt. 

Amikor feljöhettek volna két gólra az oroszok, akkor kapufát lőtt a Rostov-Don, az ellenakcióból pedig gólt lőtt Amorim. Ő volt a döntő egyik legjobbja, nem vitás. Öt perccel a vége előtt öttel vezethetett volna a Győr, de elpuskázták a lehetőséget. Az első félidőben úgy éreztem, hogy a Győrnek kedveztek a játékvezetők néha, ez a második félidőben megváltozott. Az egész Final Fourra jellemző volt a felfoghatatlan játékvezetői teljesítmény. 

Görbicz kihagyta az első hetesét a hétvégén, de szerencsére az oroszok nem voltak jók, így nem tudták kihasználni a pillanatnyi kihagyásokat. 

25-22-es állásnál, három perccel a vége előtt időt kértek Ambros Martin. Gólt lőttek a vendégek, így két gól volt már “csak” a Győr előnye. A Rostov-Don négy főre fogyatkozott, mert a játékvezetők szerint rosszul cseréltek. A támadásból nem lőtt gólt a Győr, sőt az oroszok hetest harcoltak ki. Ha belövik, akkor egy gól a különbség… A videózás (?) után Amorim kapta meg a harmadik két perces büntetését, így el kellett hagynia a pályát piros lappal. Abbing belőtte. 17 másodperccel a vége előtt Danyi időt kért. A teljesen felesleges kapura lövést védte az orosz kapus, az ellentámadásból azonban nem született gól! BL-győztes a Győr! 

A vége: Győr – Rostov-Don: 25-24.

Igazából a sport néha ilyen: nem történik meglepetés. A világ legjobb kerete megnyerte a Bajnokok Ligáját. Többen tarthattak Ambros Martin zsenijétől, de a két keret közti különbséget még ő sem tudta kompenzálni. Mindent kihozott a csapatból, amit ki lehetett, de ebben ennyi volt. A Győr pedig megmutatta, hogy nem laktak még jól. Ismét tripláztak Görbiczék, ami előtt kalapot kell emelni, nem mindennapi teljesítmény! Óriási gratuláció!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s