Női NBI: Az alsóházi és a kieső csapatok értékelése

Véget értek a bajnokságok, cikkünkben a női NBI-et vettük górcső alá. Az írás az alsóházi csapatokra koncentrál, a Mosonmagyaróvártól az Egerig.

Íme a női NBI végeredménye:

Screenshot 2019-05-28 12.47.44.png

Eu-Fire Mosonmagyaróvár (10. hely 18 pont)

A kisalföldieket jellemezhetnénk úgy is hogy kiváló védekezés, gyengécske támadás. Hiszen csak a három dobogós és a Kisvárda kapott kevesebb gólt náluk, viszont csak a kieső Eger dobott kevesebb gólt. 

Döcögősen indult a szezonjuk, de a védelem már ilyenkor is biztos lábakon állt. Az ősz során a közvetlen riválisait legyőzte  a csapat, csak az MTK ellen otthon és Békéscsabán maradt pont nélkül. 

A fordulás után igazi masszív csapattá nőtte ki magát az újonc csapat, hiszen 7 meccsből ötöt meg tudtak nyerni, és az Érd ellen is csak egy góllal maradtak alul. Ekkor már tudtuk hogy az MKC-t nem szabad félvárról venni senkinek sem. 

A bajnokság végén még megszorongatták otthon a Siófok csapatát is, nem sok kellett a bravúrhoz, de végül 27-28 arányú vereséget szenvedtek saját közönség előtt. 

Utolsó hazai mérkőzésükön meggyőző 13 gólos sikert arattak a Békéscsaba ellen. 

Bognár Róbert büszke lehet lányaira, amit ő saját maga is ki hangsúlyozott 

Házi gólkirálynő: Tilinger Tamara, 127 találattal. Ezzel a góllövőlista 11.helyén zárta a szezont.

MTK Budapest (11. hely, 15 pont) 

Habár egyetlen forduló erejéig sem álltak kiesésre, sokáig nem volt egyértelmű, hogy megtartják élvonalbeli tagságukat.  

A fővárosiak nagyon nehéz mérkőzésekkel kezdték az őszt, rögtön a Ferencvárossal indítottak,  majd a 3. fordulóban a Bajnokok Ligája címvédő Győrrel is játszottak. Nem adták olcsón a bőrüket, és az első győzelmüket is sikerült hamar megszerezni: két vállra fektették a friss feljutó Eger csapatát

Sőt, ezután a másik újoncot, a Mosonmagyaróvárt is legyőzték. 

A 6.fordulótól kezdve egy elképesztően balszerencsés 10 meccses nyeretlenségi sorozat következett. Csak a Siófok és a Békéscsaba ellen tudták döntetlenre hozni a mérkőzést és háromszor is csak egy góllal maradtak alul.  Aki az MTK ellen lépett pályára, tudta, hogy az utolsó pillanatokig kell küzdeniük. Rossz sorozatuk csak az Eger ellen szakadt meg ismét. Ezután tovább folytatódott az 1-2 gólos vereségek aránya egészen a bajnokság végéig. Utolsó győzelmüket Békéscsabán gyűjtötték be 34-30 arányban. 

Összeségében ha az MTK mellé jobban oda áll a szerencse, jóval  több pontot is gyűjthettek volna. 

Házi gólkirálynő: Karnik Szabina, 167 góllal. Ez a góllövőlista negyedik helyére volt elég.

Eubility Group-Békéscsaba Előre NKSE (12. hely, 10 pont) 

A lila-fehér együttes játékát könnyedén jellemezhetjük ekképpen: elfogadható támadójáték és katasztrofális védekezés, hiszen ők kapták a legtöbb gólt az egész szezonban. A bajnoki küzdelmeket sikerült győzelemmel indítani, otthon győzték le a később simán kieső Budaörsöt. Utoljára ilyenre a 2009-2010-es szezonban fordult elő. A következő hat fordulóban csak a Siófokkal tudott partiban lenni  a csapat, többek között kikaptak a Váctól (22 góllal) a Ferencvárostól (15 góllal), a Győrtől (24 góllal). Október végére és novemberre kezdtek magukra találni, de továbbra sem tudtak nyerni, csak egy döntetlenre futotta az Érd ellen. Egy góllal maradtak alul a Kisvárda és az Eger ellen is. Majd az új esztendőt nagyon jól kezdték, február közepéig csak a Győr tudott nyerni a viharsarkiak ellen. Többek között legyőzték a Mosonmagyaróvárt a Debrecent és a Budaörsöt is, ezzel távol kerülve a kieső zónától. De a bajnokság végéig egy 10 mérkőzéses vereségi sorozat következett, ami a mai napig tart így a végén csak két ponttal előzték meg a Budaörs együttesét 

Otthonuktól távol nem igazán tudták megszorongatni ellenfeleit. 

Gólkirálynő: Aleksandra Vukajlovic, 153 góllal. A góllövőlistán a 6.helyet szerezte meg ezzel

Moyra-Budaörs (13. hely, 8 pont) 

A Budaörsnek nem sikerült kiharcolni az élvonalbeli tagságot a Bajnokok Ligája győztes Hornyák Ágnessel és a korábban a Ferencvárost és Győr megjáró Soós Viktóriával sem. Az első fordulóban két góllal kaptak ki Békéscsabán, majd sima vereségeket szenvedtek a Győr (-15), a Kisvárda (-8) és Ferencváros ellen (-12). 

Ezt követően októberben csak egyszer kapituláltak. A Moyra legyőzte az újonc Egert. Az MTK ellen egy időn túli hetessel mentettek pontot, Mosonmagyaróváron az utolsó másodpercekben kapott góllal szenvedtek vereséget. A budaörsiek ezután egy elképesztően látványos visszaesést mutattak, amire gyakorlatilag senki sem számított. Október végétől március végéig zsinórban tíz vereséget szenvedtek el, úgy hogy csak a Kisvárda dolgát nehezítették meg. Március végén sikerült legyőzni ismét az újonc Egert, és döntetlent játszani az MTK ellen. 

Áprilisban ismét csak vereségeket szenvedett el a csapat. Május elején meglepetésre Dunaújvárosból elhozták mind a kettő pontot. Ezzel ismét felcsillant a remény az élvonalbeli tagság megőrzéséhez. A Moyra drámai végjátékban kapott ki a 25-ik játéknapon hazai pályán a Váctól 30-29re. Ezzel biztossá volt az utolsó forduló eredményeitől függetlenül, hogy a 2019/2020-as szezonban nem lesz az élvonal tagja. 

Házi gólkirálynő: Dávid-Azari Fruzsina, 92 góllal. Ezzel a góllövőlistán a 30. helyet szerezte meg

Eszterházy SC (14. hely, 5 pont) 

Az egriek csak átszálló jegyet tudtak váltani az élvonalba, nem tudták megőrizni első osztályú tagságukat. Ahogy a szezon előtt sejtettük, sajnos simán kiestek. Közvetlen riválisaikkal meccsben tudtak maradni végig, de rendre alulmaradtak, nagyobb meglepetést viszont nem tudtak okozni.  Legfájóbb vereségük az ötödik fordulóban jött el, ahol a Budaörs ellen már 6 góllal is vezettek, de végül itt is kapituláltak, és kikaptak két góllal. November közepén elérkezett számukra a várva várt pillanat az Eger mérkőzést nyert Békéscsabán 29-28 arányban.Ez az egyetlen győzelmük maradt egészen április végéig, amikor ismét legyőzték a Békéscsabát, immáron hazai pályán 28-26-os arányban. Eközben február közepén játszottak az MTK ellen, ahol a második félidőben végig vezetve az utolsó pillanatokban csúszott ki a kezükből a kettő pont. Hazai közönségüktől szépen búcsúzva döntetlent harcoltak ki a Kisvárda ellen. 

Házi gólkirálynő: Sári Barbara, 154 góllal. Ezzel a góllövőlista ötödik helyét szerezte meg. 

Írta: Moldovány Miklós

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s