Bundesliga – a végeredmény, statisztikák, Bartók Donát és érdekességek

Véget ért a világ egyik, ha nem a legerősebb bajnoksága. Összeszedtünk néhány érdekes adatot, statisztikát.

Kezdjük talán a legfontosabbal, a végeredménnyel. A címvédő Flensburg ismételni tudott. A bajnokságban Maik Machulla csapata kiegyensúlyozott volt, hosszú ideig nem találtak legyőzőre. Végül két vereséggel abszolválták a világ egyik legjobb bajnokságát, ami megsüvegelendő eredmény. A BL-ben a Veszprém állta útjukat a Köln felé vezető úton, de a szezonjukkal abszolút elégedettek lehetnek. A Kiel volt a legnagyobb ellenfelük.  Alfred Gislasonról tudni lehetett, hogy ez az utolsó szezonja a csapat kispadján, otthagyja a csapatot a legendás tréner, helyét a volt közönség-kedvenc, Filip Jicha veszi át.

A Kielnek az utolsó fordulóig volt esélye az aranyra, de végül be kellett érniük a második hellyel. Ezzel a teljesítménnyel egyébként minden idők legjobb másodikjai lettek. Ez persze aligha vigasztalja Landinékat. A csapat idénye ezen kívül egyébként egészen jól sikerült, hiszen megnyerték a német kupát és az EHF-kupát is.

A Magdeburg lett a harmadik, némi meglepetésre, hiszen a Löwent előzték meg. Nikolaj Jakobsen utolsó idénye tehát nem sikerült jól, a dán szakember ezentúl csak hazája nemzeti válogatottjával foglalkozik majd. Egyébként a Magdeburg harmadik helye nem meglepetés, ha a mutatott játékot nézzük, a Kielt például oda-vissza verték.

Elképesztő végjáték utn a Gummersbach esett ki a Bietigheimmal egyetemben. Három csapat is 14 ponttal végzett az első osztályban.

Screenshot 2019-06-10 12.54.13.png

 

A gólkirály Matthias Musche lett, aki elképesztő ütemben termelte a gólokat ebben az idényben. 256 találatig jutott a német válogatott balszélsője, ezzel bronzéremhez segítette a Magdeburgot. A 256 gólból 97-et ért el büntetőből.

Screenshot 2019-06-10 12.29.16

 

A legtöbb védést bemutatott kapust Silvio Heinevetternek hívják. Érdekes, hogy a Bundesliga legjobb kapusának választott Niklas Landin 14.! ezen a listán.

Screenshot 2019-06-10 12.30.43

 

A legtöbb lövést elpuskázó játékos nem más, mint Andy Schmid. A Löwen és a svájci válogatott kiválósága nem futott jó szezont, és ez meglátszik a a csapata teljesítményén is. 165 lövéséből nem született gól.

Screenshot 2019-06-10 12.30.55

Ami a gólpasszokat illeti, Fabian Wiede viszi a prímet. 133 gólt érő átadása volt a szezonban. Rasmus Lauge a második, Andy Schmid – a rossz idény ellenére – a harmadik helyezést érte el.

Screenshot 2019-06-10 12.30.32

Bartók Donát volt a Bundesliga 2018-2019-es idényének egyetlen magyar játékosa. Jövőre ez változik, hiszen Faluvégi Rudolf a Stuttgartban folytatja pályafutását.

Screenshot 2019-06-10 13.45.51Screenshot 2019-06-10 13.45.41

Bartók szezonja nem volt egyszerű, többször sérülés hátráltatta, és nagy meglepetésre nem került be a Csoknyai -és Matic válogatott keretébe. Utóbbira azóta sincs racionális magyarázat.

A jobbátlövő 21 mérkőzésen lépett csupán pályára a Lemgo színeiben, 63 gólt szerzett. 49,22%-kal lőtt. 15 gólpasszt adott csapattársainak, és egy labdaszerzése volt.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s