Fantasztikus csapat! EB-győztes a női juniorválogatott!

A magyar női junior kézilabda-válogatott Hollandiával találkozott a hazai rendezésű Európa-bajnokság döntőjében.

A junir válogatott történelmi lehetőség előtt áll, eddig „csak” ezüstérmet nyert a korosztályos Európa-bajnokságon. Ráadásul az előző évben a csapat világbajnok lett. A keret szinte teljesen kicserélődött, éppen ezért is nagy szó, hogy a magyarok ismét döntőt játszottak egy világversenyen.

A magyar válogatott kezdte jobban a mérkőzést, két góllal is vezetni tudtunk, és bár a hollandok küzdöttek, ez a különbség sokáig megmaradt. Ezt követően aztán Golovin lányai magasabb fokozatba kapcsolt, amit a hollandok nem tudtak követni. Bár mindkét csapat sok hibával játszott, a magyarok dobták a jóval több gólt. A félidőben 14-7 arányban vezetett Magyarország!

Az oroszok ellen is tetemes volt a különbség, ezért mindenki tudta, hogy nem szabad hátradőlni a félidei eredmény tudatában. 

A második félidőt a hollandok kezdték jobban, a játékrész elején csak ők lőtték a gólokat, de ezt sikerült átvészelni. Igaz, az első magyar gól csak az ötödik percben született. Vova nem volt elégedett a látottakkal, így a 36. percben kikérte az idejét. 

Ez jót tett a lányoknak, ismét magabiztos előnyt dolgoztak ki, visszaállt a félidei különbség, amire a hollandok kérték ki az idejüket. 

A hollandok feljavultak, de ez gólokban nem mutatkozott meg, ugyanis Herczeg Lili egészen elképesztő formában védett. A magyar csapat tíz perccel a vége előtt magabiztosan vezetett, a játék képe nem változott. A mieink nem tudtak jobban elhúzni, míg a hollandok nem tudtak közelebb jönni. Hét perccel a vége előtt hét gólos volt az előny.  25-18.

Herczeg Lili volt talán a csapat legjobbja a döntőben, ha a védelem elaludt, ő rendre ki tudta segíteni csapattársait. Négy perccel a vége előtt 50%-os! volt a védési mutatója. Világklasszis teljesítmény!

A végén már nem változott semmi, csak a végeredmény volt kérdéses, a győztes kiléte nem.

A végeredmény: Magyarország – Hollandia: 27-20!

Magyarország női junior válogatottja a világbajnokság után az EB-t is megnyerte! Megsüvegelendő eredmény! Köszönjük lányok, köszönjük, Vova! Hajrá, magyarok! 

Magyarország női junior válogatottja a világbajnokság után az EB-tis megnyerte! Megsüvegelendő eredmény! Köszönjük lányok, köszönjük, Vova! Hajrá, magyarok! 

 

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: HERCZEG Lili (Mosonmagyaróvári KC), SZABÓ Dóra (DVSC Schaeffler)
Jobbszélsők: ARANY Rebeka (DVSC Schaeffler), BÁNFAI Kíra (MTK Budapest)
Jobbátlövő: ALBEK Anna (Graz – Ausztria)
Irányítók: PÁL Tamara (Győri Audi ETO), TÓTH Nikolett (FTC-Rail Cargo Hungaria), KELLERMANN Dóra (Mosonmagyaróvári KC)
Beállók: SIMON Armilla (Érd), ZSIBORÁS Luca (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balátlövők: KÁCSOR Gréta (GVM Europe-Vác), VÁMOS Petra (NEKA), SZILOVICS Fanni (Győri Audi ETO), KUCZORA Csenge (GVM Europe-Vác)
Balszélsők: SCHATZL Natalie (Érd), STRANIGG Zsófia (MTK Budapest)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s