Szinte biztos, hogy a férfiak nem lesznek ott a tokiói olimpián

A brazil válogatott kikapott Chilétől a Pán-Amerikai Játékok elődöntőjébe, ez pedig azt jelenti, hogy a magyar válogatott gyakorlatilag biztosan nem lesz ott az olimpián.

A magyar férfi válogatott az utóbbi években nem igazán szerepelt jól a világversenyeken, ez pedig azt jelentette, hogy a rendkívül erős olimpiai mezőnytől is távol került. Ahhoz, hogy a következő ötkarikás versenyen ott legyen Magyarország, rengeteg dolognak kellett volna összejönnie. Az egyik ilyen feltétel ez lehetett volna, ha Brazília megnyeri a Pán-Amerikai Játékokat. Ez nem jöhet össze, ugyanis váratlanul vereséget szenvedtek Chile csapatától, ez pedig azt jelenti, hogy a magyar válogatottnak csak úgy van esélye kijutni az olimpiára, ha

a, direkt olimpiai kvótát szerzünk, ha Európa-bajnokok leszünk 2020-ban; vagy Eb-ezüstérmesek leszünk úgy, hogy a döntőben Dániától kapunk ki.

b,  a másik esély, hogy csapatunk a 2020 eleji Eb-n bekerül azon két csapat közé, amely a vb-n még nem szerzett olimpiai selejtezős helyet – Európa mint legerősebb kontinens ezt a két plusz selejtezős helyet kapja.

Ilyenkor szokott előjönni az kincstári optimizmus, megszoktuk, hogy labdarúgásnál a legvégsőkig számolgatunk, ezért most maradjunk a realitás talaján, és jelentsük ki nyugodtan: a magyar férfi válogatott – ismét – nem lesz ott az olimpiai játékokon… Ez nem azt jelenti hogy nem drukkolunk nekik, ez nem azt jelenti, hogy nem történhetnek csodák, hiszen a sport pont erről szól, de nem szabad hitegetenünk senkit azzal, hogy a magyar férfi válogatott ott lesz Tokióban. Sajnos.

Hogy később Gulyás Istvánnal és Chema Rodriguezzel mire lesz képes a válogatott, az más kérdés. megmondom őszintén, én magam nem számítok semmi jóra, és erről most csak a két új vezető tehet. 

Érdekes elgondolkodni azon, hogy adott egy ország, amelynek kiváló edzői vannak, ugyanakkor amíg a női utánpótláscsapataink éremboltot nyithatnának a megnyert medáliákból, addig a férfi szakág – hogy is fogalmazzak finoman – messze van a világ élvonalától. És TAO ide, Veszprém-Szeged oda, egyre messzebb kerül…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s