Hétméteresek döntöttek: a Flensburg nyerte a Német Szuperkupát!

A 100. derbit játszotta a Flensburg és a Kiel egymással Düsseldorfban. Rendkívül színvonalas mérkőzésén szerzett újabb trófeát Maik Machulla csapata. 

A Flensburg és a Kiel immáron századik mérkőzését játszotta egymás ellen, az apropó a Német Szuperkupa, a helyszín pedig Düsseldorf volt. A két csapat keretében nem történt jelentős változás a nyáron. A Flensburg a Veszprémbe távozó Rasmus Lauge helyére Michal Jureckit igazolta le a Kielcétől, illetve megemlítendő még Tobias Karlsson visszavonulása a német bajnok oldalán. A Kiel csapatában már nem találjuk meg Marko Vujint, az Erlangenbe távozó Sebastian Firnhabert, illetve Andreas Wolffot, akinek pedig a Kielce lesz a következő állomása. Az ő pótlásukra a volt magdeburgi kapus, Dario Quenstedt, illetve a cseh védőspecialista Pavel Horák érkezett.

Az első félidő kiegyenlített, magas színvonalú játékot hozott, a különbség végig 1-2 gól körül mozgott, 11-8-nál a Kiel azonban három találatos előnyre tett szert, jött is rögtön Mike Machulla első időkérése. A bajnoki címvédő nem is teketóriázott sokat, a játékrész utolsó perceiben a vezetést is sikerült visszavennie a Flensburgnak. Mindkét oldalán kiemelkedő volt a kapus-, illetve a beálló teljesítmény. 

A második harminc perc jelentős változást nem hozott a játék képét illetően, nagyobb differencia ekkor sem alakult ki. Flensburgi oldalon Hald Jensen kiállítása borzolta a kedélyeket, a német bajnok azonban felülkerekedett a nehéz szituáción, és az ötvenedik perc tájékán úgy tűnt, hogy el is dőlhet a mérkőzés a javukra. Kieli oldalon Filip Jicha rettentő kockázatosan meccselt, szinte csere nélkül hozta le a második félidőt. Az utolsó

w1900_h1067_x1394_y783_DPA_bfunk_dpa_5F9D5800568002D1-662e4e57e597af50.jpg
Buric nyerőembernek bizonyult

percekben az addig kiválóan bíráskodó játékvezetők is elvesztették a kontrollt. Előbb egy véleményes szituációban ítéltek bedobást, majd (egyébiránt jogosan) kiállították Johannes Gollát, így hatalmas esélyt kapott a Kiel, mellyel azonban nem tudtak élni a zebrák, ennek következményeként jöhettek a bűntetők. A hetesek során egyik csapat sem volt igazán magabiztos, a hős pedig végül Benjamin Buric lett, aki két büntetőt is hárított.

A Flensburg egyébként a győzelem ellenére sem tekinti magát bajnokaspiránsnak, mind Maik Machulla, mind Buric elmondta a Skynak, hogy az első ötben szeretnének végezni, szerintük a Kiel és a Löwen előttük van, nekik ez átmeneti időszak Lauge és Karlsson nélkül.

Végeredmény: Flenburg-Kiel: 28-28 (büntetők után 32-31)

Legjobb gólszerzők:

Flensburg: Golla-8, Wanne-6, Gottfidsson-5

Kiel: Duvnjak-5, Ekberg-5, Weinhold-4

A kép a Flensburg Facebbok oldaláról származik.

Vigh Martin

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s