Női kézilabda: hol tartanak most az elmúlt évek kiesői?

Mi lett velük ? Hol tartanak most? Cikkünkben azokat a csapatokat elemezzük, akik az elmúlt három szezonban búcsút intettek az első osztálynak. A rájátszás nélküli kiesőket néztük meg, hiszen a 2016/17-es szezontól nincs rájátszás a női NB I-ben.

 

2016/2017

Mosonmagyaróvári KC SE (13. hely, 15pont)

Igazi balszerencsére végződött ez a szezon a mosonmagyaróvári csapat számára, hiszen több riválisát is le tudta győzni a szezon során, mégsem tudott bentmaradni az élvonalban a körbeveréseknek köszönhetően. A Mosonmagyaróvár pontrekorddal köszönt el az első osztálytól, hiszen a következő két szezonban a Békéscsaba jóval kevesebb ponttal maradt bent: 11 illetve 10 ponttal. Az MKC azonban csak átszálló jegyet váltott a másodosztályba, ahonnan a 2017/18-as szezonban magabiztosan jutott vissza a legjobbak köze. A mérlegük 25 győzelem és egy vereség volt. Az MKC azóta masszív védekezéssel simán tagja maradt az első osztálynak, így a 2019/20-as szezont is az élvonalban kezdik meg

 

Kispest NKK (14. hely, 4 pont)

A Kispestnek ebben a bajnoki idényben nagyon keveset futotta az erejéből; csupán négy pontot szereztek a bajnokságban. Hamar tudni lehetett, hogy ők lesznek az egyik búcsúzók a szezon végén. Azóta a másodosztályban váltak stabil csapattá, hiszen egy hatodik és egy hetedik helyet tudott felmutatni a fővárosi együttes a második vonalban.

 

2017/2018

 

Hufbau-Akker Kecskeméti NKSE (13. hely, 7 pont)

Oly közel mégis oly távol. Mondhatták ezt a kecskeméti szurkolók a szezon végén, hiszen a szezon során mindig belátható távolságban volt a bentmaradást érő tizenkettedik pozíció, de a kieső helyről képtelen volt elmozdulni a gárda. A következő idényt így az NB I/B keleti csoportjában kezdték meg, ahol egy bronzéremmel vigasztalódhattak az idény végen. Az azonnal feljutás sem volt messze, csak négy ponton múlt a siker.

Vasas SC (14. hely, 3 pont)

A fővárosi együttes a bajnokság során egyáltalán nem tudott beleszólni a bentmaradásért folytatott küzdelmekbe. Összesen három pontot gyűjtöttek. Egy győzelmet könyvelhettek el, a Békéscsabát győzték le és e mellett egy döntetlent hoztak még össze a Kecskemét ellen. Mind a három bajnoki pontjukat hazai környezetben szerezték. Egyébként a 14 csapatos bajnoki rendszerben ez a 3 bajnoki pont negatív rekord jelenleg. A mögöttünk hagyott szezonban az NB I/B Keleti csoportjában vitézkedtek ötödik helyen végeztek a bajnokságban 1 ponttal lemaradva a dobogóról.

2018/2019 Moyra-Budaörs (13. hely 8 pont)

A Budaörs hosszú-hosszú évek után intett búcsút az élvonalnak. Legfőbb riválisait nem tudta megverni, mindössze az egri csapatot győzték le oda- vissza.Egy bravúr győzelmet azért felmutathattak:  a 24. játéknapon a DKKA otthonában tudták megszerezni a két pontot. Ez azonban már kevés volt, a Békéscsabát nem tudták megelőzni, pedig ők sem voltak túl szorgalmasak, ami a tavaszi pontgyűjtést illeti.  A 2019/2020-as bajnoki idényt az NB I/B Nyugati csoportjában fogja megkezdeni a csapat. Több kulcsemberük is elhagyta a szezon végén az együttest, így felvetődik a kérdés, mire lesz ez elég a keret a másodosztályban.

Eszterházy SC (14. hely, 5 pont)

Az egri csapat abszolút újoncként igyekezett beleszólni a már rutinos harcokat vívó riválisokkal a bentmaradásért folytatott csatában. Ebbe végül nem tudtak beleszólni, hiszen nagyon sok fordulón át kettő ponttal álltak a tabellán. A Békéscsaba együttesét tudták oda-vissza legyőzni. Az Eger az előttünk álló szezont az NB I/B Keleti csoportjában kezdi meg bajnokesélyesként, hiszen a csapat jó része együtt maradt; sikerült megtartaniuk Sári Barbarát is, aki az NB I góllövőlista előkelő, ötödik helyén zárt.

Írta: Moldovány Miklós

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s