Utánpótlás nagyhatalom vagyunk: Magyarország uralta 2019 utánpótlás eseményeit

Július és augusztus minden évben az utánpótlás eseményekről szól, már ami a kézilabdát illeti. Ebben esztendőben kilenc eseményen tudták megmutatni magukat a jövő nagy játékosai. Magyarország rendkívül jól szerepelt ezeken a versenyeken.

EHF berkein belül idén hét torna került megrendezésre a fiatalok számára (ebből hat női és egy férfi). A lányok ebben az időszakban Svédországban, Magyarországon, Bulgáriában, Litvániában, Szlovéniában, Grúziában és Olaszországban játszottak nemzetközi eseményeket. Míg a hölgyek európai színtéren küzdöttek, a fiúknál világbajnokságok kerültek megrendezésre, Észak-Macedóniában és Spanyolországban

A Eurohandball.com pedig a nyári eredmények alapján összeállított egy nem hivatalos utánpótlás ranglistát, az eredmények alapján rangsorolva a csapatokat, hasonló metódus szerint, mint a felnőtt erősorrendek esetében.

Az összesített rangsor

 1. Magyarország
 2. Norvégia
 3. Svédország
 4. Dánia
 5. Franciaország
 6. Spanyolország
 7. Németország
 8. Izland
 9. Portugália
 10. Oroszország

 

Magyar dominancia a lányoknál

 

Magyaroroszág vitán felül a nyár legsikeresebb nemzete volt, mind az U19-es, mind az U17-es Eb-t pontvesztés nélkül abszolválta a magyar alakulat. A második hely a hölgyeknél Norvégiáé lett, az U19-es bronzuk, és az U17-es hatodik helyük okán. A harmadik pozíció az oroszoké, ők egy ötödik-, és egy negyedik hellyel zártak idén.

A női rangsor:

 1. Magyarország
 2. Norvégia
 3. Oroszország
 4. Spanyolország
 5. Franciaország
 6. Svédország
 7. Hollandia
 8. Németország
 9. Románia
 10. Ausztria

Örömünnep a Feröer-szigeteken:

A fiúk listája már sokkal érdekesebb képet mutat. Bár érmet nem szerzett, konzisztens teljesítményének köszönhetően itt is Magyarország végzett az élen. Hazánkon kívül helyet kapott a legjobbak között a junior világbajnok Franciaország, illetve az ifi vb ezüstérmese, Németország. Portugália szintén befért az élmezőnybe, két negyedik helyének köszönhetően.

A nyár legérdekesebb történetét azonban a Feröer-szigetek szállította. A 48 ezres lakosságszámú miniállam ugyanis megnyerte a nyílt U17-es Eb-t, a döntőben Svédországot legyőzve. A lakosság kézilabda lázban égett, a mindent eldöntő találkozót az emberek egy része egy óriás kivetítőn, közösen nézte a fővárosban, Tórshavnben. A bajnokok hazatérése sem volt mindennapi, ugyanis repülőgépük fölé vízágyúval diadalívet rajzoltak.

A férfi rangsor:

 1. Magyarország
 2. Spanyolország
 3. Izland
 4. Svédország
 5. Franciaország
 6. Dánia
 7. Norvégia
 8. Portugália
 9. Németország
 10. Horvátország

Az alábbi írás nyomán: http://www.eurohandball.com/article/33147

Vigh Martin

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s