Kispest. A jövő csapata épül?

A Kispest női kézilabda klub két évvel ezelőtt a legmagasabb osztályban vitézkedett, ám ott, nem sok babér termett nekik. Következő évben, vissza is kerültek az NBI/B keleti csoportjába, ahol az óta a korábbi érmes helyezések mellett, utóbbi időben, nem tudtak maradandót alkotni. Mi ennek az oka? Kik alkotják az idei csapatot? Feljebb tudnak-e lépni a tabellán? Következő cikkünkből, megtudhatjátok! 

Múlt vasárnap, lejátszotta első edzőmérkőzését a Kispest női kézilabdacsapat. A régi, ismerős arcok mellett, számos új arc tűnt fel a pályán, valamint az utánpótlásból felkerült a „nagyok” mellé jó néhány „kisoroszlán”, akiknek a legtöbbje 15 éves, de akad köztük 12 (!) éves kislány is. Nagyon harcos, küzdelmes mérkőzés volt.
Most pedig, vegyük sorra, név szerint kik is érkeztek, az alaposan megfiatalodott „vörös-feketékhez”.
Putz Klaudia Szombathelyről, Kovács Krisztina Hajdúnánásról, Puskás Lilla és André Ilona Szent István OTP SE-től, Laczik Lotti Csepelről, Gazsovics Virág pedig a Pénzügyőrtől valamint az utánpótlás csapatból, Szopcsák Réka, Réti Panna, Dudás Éva, Barta Laura és Csomor Zsófia mutatkozhatott be, a Béki Nagy Bertalan vezette alakulatban.

Idén a nőknél első alkalommal megrendezésre kerül a ligakupa versenysorozat. A liga kupa lebonyolítása vegyes versenyrendszerű. A csapatok a nevezők számának függvényében kerülnek besorolásra 3-4 csapatos csoportokba. A csoportmérkőzések során körmérkőzéses rendszerben oda-visszavágó mérkőzéseken dől el a helyezések sorsa. A csoportokból továbbjutók kuparendszerben döntik el a helyezések sorsát. A kispesti csapat is nevezett, ők a „C” csoportban kaptak helyet. Ellenfeleik, a Budaörs, a Pénzügyőr és a Vasas csapatai lesznek. A meccseket a csapatok, tetszőleges sorrendben játszhatják, 2019. augusztus 14. és 2020. február 2. között.

S hogy milyen helyezést fognak elérni a bajnokságban és hol végeznek majd a ligakupában, Szabó Edináék?

Ezt nehéz megjósolni, de a feltörekvő fiatalok, szép jövő elé néznek.

Borítókép: kispestkezi.hu

Írta: Juhász Viktória

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s