A győri nevelésű Bárány Krisztina visszatért az NBI-be

Rövid kitérő után ismét a magyar elsőosztályban láthatjuk játszani Bárány Krisztinát, a győri nevelésű, százkilencven centiméter magas balátlövőt. Vele készítettünk interjút. 

A magyar kézilabda-szerető emberek számára bizonyára ismerősen cseng Bárány Krisztina neve. A győri nevelésű balátlövő 2013-ban junior Eb-ezüstöt nyert az akkori válogatott húzóembereként (többek között Bíró Blanka, Lukács Viktória és Szekerczés Luca csapattársaként). Már a 2012-es szezonban debütált az NB1-ben, a Veszprém Barabás KC színeiben. Ezt követően egy évig az Eger csapatát erősítette, egy híján száz góllal zárta az idényt. Miután egy évet töltött Debrecenben is, az NB1/B-be, majd 2018-ban Ausztriába igazolt. Kriszta a nyolcszoros BL-győztes Hypo gárdájában kézilabdázott. Némi kitérő után úgy döntött, visszatér a magyar elsőosztályba, Kisvárdán készül jelenleg a szezonstartra.

-Handballexpert: Kriszta, először is: Isten hozott újra Magyarországon!  Az elmúlt szezonban nagyot vállaltál, és úgy döntöttél, külföldön is kipróbálod magad. Milyen tapasztalatokkal és élményekkel gazdagodtál Ausztriában? Mesélsz nekünk erről az időszakról?

-Bárány Krisztina: Köszönöm!  Igen, úgy gondoltam, hogy ki kell mozdulnom itthonról! Szerencsére egy nagyon nagy múltú csapathoz sikerült igazolnom, ahol sokat tanultam, és rengeteg élménnyel gazdagodtam! A kézilabdán kívül is olyan barátokat találtam, akikkel feszegetni tudtam a határaimat. Különböző extrémsportokat tudtam kipróbálni, mint például a téli magashegyi túrázás,és a via ferrata, szikla mászás. A páromat is ebben a kis társaságban találtam meg. Mind ezekben az élményekben még persze a kutyám, Sky is elkísért.

 

-Handballexpert: Nb1-et megjárt játékosként igazoltál az osztrákokhoz. Hogy érzed, melyek a legnagyobb különbségek a két bajnokságot illetően?

-Bárány Krisztina: A legnagyobb különbség szerintem sebesség. A magyar bajnokság sokkal gyorsabb, és technikásabb. A legfurcsább számomra az volt, hogy nem voltak nagyobb (9-10 méterre történő) kilépések, hanem a 7-8 között dupla sánccal a kapust segítjük.

-Handballexpert: Az előttünk álló szezont már ismét a magyar első osztályban kezded. Hogyan fogadtad a Kisvárda megkeresését? Mennyire volt nehéz a döntés és miért választottad végül őket?

-Bárány Krisztina: Szerettem Bécsben élni, de a fejlődésem szempontjából lépnem kellet. Keresgéltünk a lehetőségek között. Amikor meghallottam, hogy a Botond visszatér a női kézilabdához, akkor felkerestem, hogy szeretnék hazajönni. Volt szerencsém vele dolgozni, nagyon jó szakembernek tartom, és a csapat ajánlata is szimpatikus volt, így nem kellett sokat gondolkodnom a döntésen.

-Handballexpert: Akik követjük a csapatok felkészülési mérkőzéseit, észrevehettük, hogy hiányoztál az edzőmeccsekről. Úgy hírlik, sérüléssel bajlódsz, mit tudhatunk erről?

-Bárány Krisztina: A térdemben van egy apróbb porcsérülés, ami miatt pihenőre kényszerültem. Reméljük, a bajnoki rajtra minden rendben lesz, és már a pályán segíthetem a csapatomat!

69116611_502572283839948_1314401971309903872_n

 

-Handballexpert: Egy átalakuló csapatba érkeztél, milyennek érzed a hangulatot? Sikerült megismerned a csapattársaidat?

-Bárány Krisztina: Sok új játékos van, de szerintem egy egész jó kis csapat jött össze. Vannak, akiket már régebbről ismerek, de a többiekkel is hamar megtaláltam a hangot.

-Handballexpert: A magyar bajnokság évről évre egyre kiélezettebb. Hogy érzed, mire lehettek képesek csapatként? Van meghatározott célkitűzés?

-Bárány Krisztina: Igen, egyre erősebb a magyar bajnokság. Én úgy érzem, hogy a kellő felkészüléssel és fegyelemmel a középmezőnyben a helyünk.

-Handballexpert: Saját magaddal szemben mik az elvárásaid, esetleg olyan cél, amit kitűztél magad elé?

-Bárány Krisztina: Nagyon kritikus vagyok magammal szemben! Szeretném, ha fejlődnék és minden meccs végén elmondhatnám, hogy „Igen, ez most jó volt!”.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s