Női kézilabda: a megerősödött Szombathelyen a bentmaradás a cél

2019 májusban mérföldkőhöz érkezett a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia. A kemény munka beérett, egy álom valóra vált, amikor a szezon végén a csapat megnyerte az NB I/B nyugati csoportját, és ezzel a női élvonalba jutott. 

A siker után hamar megfogalmazódott a vezetőség és a szerződését meghosszabbító vezetőedző részéről is, hogy a következő cél a bennmaradás. Ehhez elengedhetetlen volt új, rutinos, NB I-es tapasztalattal rendelkező játékosok igazolása is. A kapuba Sipeki Flóra és Katarina Tomasevics, beállóba Mayer Szabina és Lilja Gorilszka, átlövőbe Biljana Filipovic-Bandelier, szélre Dijana Jovetic, irányítóba Ivana Mitrovics érkezett. A gárda július 8á-án kezdte meg az alapozást, majd felkészülési mérkőzések sora következett hazai és külföldi csapatok ellen. Ezek kapcsán beszélgettünk Marosán György vezetőedzővel és Pődör Zoltán klubelnökkel.

Mennyire sikerült a fiatalokat az érkező rutinos játékosokkal egy csapattá kovácsolni? Milyen a hangulat a csapaton belül?
M. Gy.: Úgy gondolom, hogy jó úton járunk. Sajnos egy ujjá alakuló csapatnál ez nem egy rövid folyamat, mindig tudunk tovább fejlődni és összekovácsolódni.
Önt idézem, azért vannak az edzőmérkőzések, hogy konzekvenciákat vonjunk le. Nyolc meccs alapján mik ezek?
M. Gy.: Az edzőmérkőzéseken a ránk váró téthelyzeteket modellezzük és természetesen ezáltal választ kapunk arra, ki hogyan látja el a rá bízott feladatkört.
Korábban beszélt arról, hogy mely csapatok lehetnek azok, akik alapvető célja szintén a bent maradás. Ide sorolta a békéscsabaiakat is, ők a felkészülés során döntetlent értek el a Valcea ellen. Mit gondol erről?
M.Gy.: Az edzőmérkőzések eredményeiből messzemenő következtetéseket nem szabad levonni, nem tudjuk ki, milyen terhelésből érkezett, vagy milyen csapattal szerepelt. Ezzel együtt ez is jelzi a bajnokság magas színvonalát, hogy az a csapat, aki a magyar bajnokságban a kiesés elkerüléséért küzd, az más bajnokságok élcsapataival versenyben tud lenni.
Augusztus 30-án kezdik a rajtot Kisvárdán, Siófokon folytatják, majd a Szent István SE vendégei lesznek. Egy középcsapat, egy EHF kupagyőztes, és egy szintén újonc. Mire számít, milyen lesz a rajt?
M.Gy.: Nehéz kezdés, három idegenben vívott mérkőzéssel startolunk. A Szent István Építők egyik fő riválisunk, ennek megfelelően az első három fordulóból kötelező 2 ponttal számolok, illetve természetesen törekszünk a másik két mérkőzésen is meglepetést okozni.
Katarina Tomasevics mikor fog játszani? Mindenki egészséges?
M. Gy.: Katarina valószínűleg az első fordulókban nem kap szerepet, nem fog tudni játszani, rajta kívül komoly problémával nem küzdünk, más sérültünk nincsen. 

Mi a véleménye, hogy az alaposan átalakult és megerősített csapat képes lesz az élvonalban maradásra?
P.Z.: Úgy gondolom, hogy csapatunk kiváló elegye a tapasztalt, nemzetközi sikerekkel felvértezett rutinos külföldi és magyar, valamint a saját nevelésű fiatal szombathelyi játékosainknak. Biztos vagyok benne, hogy mindent megtesz a csapat és a Marosán György vezette szakmai stáb annak érdekében, hogy jó játékkal megkapaszkodjunk a világ talán legerősebb bajnokságának számító NB I-ben. 

65473783_1305770232910993_2671822327697599909_n

Első hazai meccs időpontja? 

P.Z.: Szeptember 21-én 18 órakor, az Alba FKC lesz az ellenfél és az Aréna Savariában fogadjuk őket.
Ki lesz a csapatkapitány?
P.Z.: Ebben a szezonban is Mayer Maja viseli a csapatkapitányi karszalagot. 

A kiemelt mérkőzések (Érd, FTC, ETO, Siófok) biztosan az Arénában lesznek? 

P.Z.: Igen, az első hazai meccsünk mellett ott rendezzük a legnagyobb érdeklődésre számot tartó bajnoki meccseinket is. 

MSzh

Reklámok

2 hozzászólás

 • Bognár Péter

  Kedves “Sellő”!
  Ha megengedi, a cikk címére szeretnék néhány mondatban reagálni.
  Nekem ez így sehogy sem stimmel. Itt az a fő kérdes, hogy a “Szombathely” szó magát a várost jelenti, vagy a csapat nevét…. Mert ha a várost, akkor nem értem hogy miben és hogyan erősödött meg a város, és egyáltalán ez hogyan passzol egy sporttal kapcsolatos cikkhez?
  Ha viszont az azonos nevű csapatot jelenti, akkor pedig a rag nem stimmel, ugyanis a “Szombathelyen” helyett sokkal szerencsésebb lett volna a “Szombathelynél”, és akkor tudjuk hogy a csapatról van szó.
  Félre ne értsen, nem kritizálni akarom, de úgy gondolom, hogy ha valaki egy cikket tesz közzé nyilvánosan, – akár online, akár nyomtatott sajtó formájában – igenis oda kell figyelnie a helyes megfogalmazásra, hogy mindenki értse, mit akar közölni.
  További sikeres munkát kívánok, tisztelettel: Bognár Péter

  Kedvelés

  • Kedves Péter! Elnézést, ha félreérthető volt a cím, amennyiben leírja, mi lenne Ön szerint az optimális és nem félrevezető, szívesen átírom.
   Tisztelettel: Sellő

   Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s