Szoros mérkőzésen nyert a Győr a Siófok ellen

Nem történt meglepetés a női kézilabda NBI vasárnapi rangadóján, a bajnoki címvédő Győr küszködve ugyan, de felülmúlta a tavalyi bronzérmes, Pena nélkül felálló Siófokot.

Mindkét csapat keretében jelentős változás történt a nyáron, a Győrnél az érkezők oldalán Beatrice Edwige, Amanda Kurtovic, Estelle Nze Minko, Katarina Bulatovic, és Faluvégi Dorottya neve említendő meg, távozott viszont Nycke Groot, Nora Mörk, Crina Pintea, Tomori Zsuszanna, Hársfalvi Júlia, Szilovics Fanni, Varga Emőke, és Ács Bianka, valamint kölcsönbe került Binó Boglárka, Kellermann Dóra, Pál Tamara, és Afentáler Sára.

A Siófok oldalán sem volt kisebb a mozgás, érkezett Hársfalvi Júlia, Tomori Zsuzsanna, Szikora Melinda, Nerea Pena, Kjerstin Solas, Csapó Kincső, és Gnonsiane Niombla, távozott viszont Gabriela Perianu, Denisa Dedu, Estelle Nze Minko, Tatyana Khmirova, Mireya Gonzalez, Asma Elghaoui, illetve kölcsönbe került Takács Eszter, és Barkóczi Dorina.

Ezen előjelek után talán kicsit meglepő volt, hogy a Győr milyen összeszedetten kezdte meg a találkozót. A címvédő rögtön magabiztos vezetés szerzett, melyet a játékrész egésze során képes volt megőrizni. Leynaud kitűnő teljesítményt nyújtott a kapuban, a mezőnyjátékosok közül pedig leginkább Nze Minko, Edwige  és Hansen voltak dicsérhetőek. A Siófok oldalán a két francia, Niombla és Aoustin teljesítménye volt kiemelendő. Örömteli volt, hogy az új igazolások (legalább is azok, akik egészségesek) mindkét oldalon bemutatkozhattak.

A második félidő elején a Győr igen komoly hullámvölgybe került, ekkor zárodott is az olló a két csapat között. Ekkor mindkét csapat játékának színvonala jelentősen esett, a hibák megsokszorozódtak. Szikora Melinda viszont remek teljeseítményt nyújtott ekkortájt.A Győr azonban Leynaud nehány védésének, és Nze Minko góljainak köszönhetően újra ellépett, a második félidő hektikusságát azonban mi sem jellemzi jobban, mint az, hogy újabb siófoki felzárkózás következett, 22-21-nél Kiss Éva földöntúli bravúrjai akadályozták meg a tavalyi év bronzérmesének egyenlítését.

A különbség innentől nem is nőtt jelentősen, Szikora parádézott a vendégek kapujában. 26-22-nél pedig megszületett Faluvégi Dorottya első gólja győri mezben. Nem sokkal ezután Amandine Leynaud védte Andrea Kobetic büntetőjét, ezzel pedig szertefoszlatta a Siófok győzelmi reményeit. A Győr tehát végül nagy csatában nyerte meg az idei év első rangadóját.

Végeredmény: Győri Audi Eto-Siófok KC:27-24(17-13)

A mérkőzés embere nálunk: A győztesből illik választani, így Estelle Nze Minko, de Szikora Melinda is megérdemelné.

Vigh Martin

Fotó: Török Attila

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s