Power Ranking a férfi Bajnokok Ligájában. Íme az erősorrend szerintünk.

Heti cikksorozatunkban a férfi kézilabda Bajnok Ligája lesz a téma. Meghozzá olyan formában, hogy mindig közlünk egy 10-es listát az aktuális erősorrend szerint. A szezon első listája itt is van.  Az erősorrend előzetes összeállítása nehéz, de a fordulók előrehaladtával a lista folyamatosan változni és finomulni fog. Nézzük hát!

1. Barca Lassa

A csapat aki minden évben esélyesként indul, idén sincs ez másképpen. A lista csúcsára tehát az a Barcelona került aki a tavalyi szezonját gyakorlatilag egy félidő alatt elbukta a Vardar Szkopje ellen. Igazolások terén ugyan nem szaporáztak annyira viszont Luka Cindric játékjoga ide került, ahol Palmarsonnal kiegészülve, olyan irányítópáros jött létre amit bármelyik csapat megirigyelne. 

2. Telekom Veszprém

Újra, újra és újra. Biztos minden veszprémi tudja, hogy a Final4-ba vezető út rögös, de az igazi kihívás mindig a kölni 2 mérkőzés. Davis mester kinevezése óta viszont szinte ragyog a gárda, erőn felül teljesítve tavaly is eljutottak a döntőbe, ahol aztán elfogyott a szufla és végül a Vardra Szkopje elütötte a csapatot a győzelemtől. Idén azonban megerősödve vágnak neki a szezonnak. A vezetőség nem szégyellte feltölteni a keretet Nagy Laci illetve Momir Ilic visszavonulása után és olyan játékosok kerültek Veszprémbe, mint Vuko Borozan, Rasmus Lauge vagy éppen a friss BL győztes Rogerio Moraes. Az egyik legjobb nyarat záró csapat lett így szerintem a Veszprém. 

3. THW Kiel

Az egyik legnehezebben elhelyezhető csapat a listán a Kiel. Hiába az EHF kupa győzelem azért a két sorozat erősségeit nem lehet összehasonlítani. Jicha és csapata mindent elfognak követni azért, hogy a német közönség újra szurkolhasson hazai kötődésű csapatnak. A Kiel mindig fekete bárány a BL-ben idén ez még jobban illik rájuk. Ugyan az első kupát már elvesztették idén, de az még belenyúlt a felkészülési fázisba, így abból kiindulni nem lehet.

4. Mol-Pick Szeged

Tavaly egy apró pici hibán elcsúszva (na jó lehet nem is olyan kicsin) sajnos a Szeged kiesett a BL-ből. Mentségükre legyen, hogy mindezt a későbbi győztes ellen tették meg, így megszépítve a mérkőzéseket. Ami biztos Pastor mester idén is egy nagyon masszív csapattal készül, akik Luka Stepanciccal kiegészülve, most előszőr talán tényleg igazán a kölni túráért fognak küzdeni. Mindaz is lehetséges, hogy idén a legtöbb és legnagyobb eséllyel indulva. Szép is lenne a 2 magyar Kölnben…

5. Vive Kielce

Az erejét vesztett vad, ami feltámadt. A nyaruk erről szólt. 2 vezérüket is elvesztették Cindric és Cupara személyében, azonban olyan játékosokkal sikerült őket pótolni, mint Igor Karacic és Andreas Wolff. Talán a balátlövő poszton látni hiányosságot azonban Dujshabaev zsenialitását ismerve ez nem fog feltűnni senkinek. Bizonyította, hogy középjátékosokkal és 1-2 kiegészítő sztárral milyen sokra is tudja vinni.

6. PSG

Idén a PSG-t kicsit hátrébb érzem, mint az elmúlt években bármikor. A keret ugyan nem sokat változott viszont a távozókat sikerült a legjobb emberekkel pótolni. Bár a PSG mindig is favorit idén nem látom azt, hogy sikerülne nekik akár a F4 közelébe jutni. Mindenki úgy van velük, hogy a legnagyobb esélyesek szinte minden évben, de igazából nem szolgáltak még rá erre a titulusra. Én azért is kezelem őket kicsit óvatosabban idén.

7. Flensburg-Handewitt

Már 1 Német Kupa a vitrinbe került idén. Akkor mégis miért találhatóak ilyen hátul? A két német csapat besorolása nehéz volt számomra, mert mindenki tudja kellemetlen ellenfelek, bárkit képesek lehetnek meglepni, de az igazi erejüket csak akkor mutatják be ha szükség van rá. Sok ember most kérdezheti “és akkor miért nem cserélem fel a két német csapatot?” Nos azért ami hozzátartozik ehhez az egészhez, hogy a mérkőzés amit játszottak egymással még bőven belenyúlt a felkészülés végébe. Ez azt jelenti egy rangadó berkein belül is megnézték mire is mentek a felkészüléssel és, hogy éppen hol kell változtatni a szezon kezdéséig.

8. Montpellier

Felkészülési tornát nyert a francia csapat. Ráadásul az ellen a Szeged ellen akik jóval előrébb helyezkednek ezen a listán. A 2 évvel ezelőtt még Final Fourt játszó csapat a tavalyi csúfos csoportkör kiesés után idén javítana. A keret jócskán átalakult innentől kezdve azonban a cél adott számukra: irány a legjobb 8! Ha pedig már a csapat ott jár bármi megtörténhet…

9. Vardar Szkopje

Tavalyi szezonban a megszűnés fenyegette a csapatot. Ennek ellenére egy borzasztóan motivált gárda bemasírozott a legjobb 4 közé és ha ott voltak hát meg is nyerték! A megszűnés fenyegető szele miatt azonban jó sokan már a szezon vége előtt új csapat után néztek. A csapat magja egyenlőre egyben van, de ez kérdés mennyire is lesz elég. Tavaly is láthattuk, hogy rövid kispaddal mire lehet menni, idén meglepődnék ha ez elég lenne egy komolyabb eredményre.

10. HC Meskhov Brest

A 10-es listánk végére értünk és hát ide bekerült a szerintünk leginkább kellemetlen “kiscsapat”. Ezért a címért az agyamban nagyon sokáig mentek a gondolatok a Brest és a Zagreb között. Végül a fehéroroszok mellett döntöttem főleg a nyári átalakulások végett. 

Ez a lista szigorúan egy előzetes! Mint ahogy a cikk elején is jeleztem heti szinten változni fog; ez csupán egy előzetes esélylatolgatás. 

Nektek mi a véleményétek? Nálatok hogy néz ki az erősorrend?

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s