Elképesztő meccsen győzte le a Magdeburg a THW Kielt!

A Magdeburg a Kielt fogadta a Bundesligában. Két topcsapat találkozójának lehettek szemtanúi, akik figyelemmel kísérték a mérkőzést. 

A Magdeburg kezdte jobban a mérkőzést. A világ legjobb tempohandballját játszó hazaiak átgázoltak a zebrákon, kétszer is négy góllal vezetni tudtak A Kiel azonban szívósan ragadt rájuk, és amikor az elképesztő hazai lendületbe hiba csúszott, ők ezt keményen kihasználták. A hatos fal után 3:2:1- re váltott Jicha csapata, és ez eredményesnek bizonyult. Nem csak ledolgozták a hátrányukat, hanem a félidőre egy gólos előnyre tette szert. Az első játékrészben rengeteg gól született, ez főleg a tempónak és a szerényebb kapusteljesítmények volt betudható. Magdeburg – Kiel: 18 – 19.

Zarabec átövés góllal (!) kezdődött a második harminc persze, tehát két góllal vezetett a Kiel. A technikai hibák és a rossz játékvezetői ítéletek száma megnőtt a második félidőben, a játék küzdő szelleme dominált, ahogy szokták mondani.  Eszembe jutott, hogy mi, magyarok szidjuk a játékvezetőket, de a világ legerősebb férfi bajnokságában egészen egyszerűen botrányos a sporik tevékenysége. A 45. percig felváltva estek a gólok, 24-24  volt az állás.

Ezt követően a THW Kiel játszott jobban, két gólos előnyre tettek szert, de ezt gyorsan ledolgozta Wiegert csapata, és egy perc alatt! megfordították a meccset. Ebben az egy percben három gólt lőtt a Magdeburg. Elképesztő rövidzárlat a vendégektől. Jicha gyorsan időt kért, 28-26 volt az állás a 48. percben. A THW Kiel legjobb játékosa a svéd jobbszélső Ekberg volt ma, ő szépített emberelőnyben. 

Nyolc perccel a vége előtt a Magdeburg komoly lépést tehetett volna a győzelemért, de a negyedik büntetőjüket is kihagyták. Szerencsére volt egy jó napot kifogó második kapusuk, Thulin, aki elképesztő formában védett. 

A végjáték két gólos hazai előnnyel kezdődött, öt perccel a vége előtt 30-28 volt az állás.  Magdeburg ismét hetest hibázott, de Pekeler – jogtalan – kiállítása miatt emberhátrányban volt a német rekordbajnok. 

Ennek ellenére gólt lőttek, és feljöttek egy gólra, 30-29. A hazaiak végre belőttek egy hetest, így három perccel a vége előtt két gól volt az előnyük. Thulin védett, kilencedszer, így a Magdeburgnak jó esélye volt a győzelemre. Ezt be is lőtték, de gyorsan kaptak is egyet, 32-20. Landin védett, Jicha időt kért, és hét a hat ellen küldte pályára a játékosait. 73 másodperc volt még. Musa két percet kapott, emberelőnyben volt a vendégcsapat. 

Heteshez jutott a Kiel, amelyet Ekberg ismét gólra váltott, egy találat volt a különbség, 30 másodperccel a vége előtt. 15 másodperccel a vége előtt Bennet Wiegert időt kért, amelyet így kezdett: “Fiúk, a Kielnek semmi esélye.” Majd egyértelmű utasítások. Érdekes volt. 

De hatékony. A Magdeburg szabaddobást kapott, és lejárt az idő. 

A végeredmény SC Magdeburg – THW Kiel: 32-31.

A lefújást követően Duvnjak és Jicha fel akarta falni a játékvezetőket. Nem fújtak ellenük, egyszerűen borzalmasak voltak.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s