Szoros első félidőt sima második követett- A Veszprém nyerte a K&H liga első idei rangadóját.

A Telekom Veszprém az idei évben első alkalommal játszott igazán éles mérkőzést a magyar bajnokságban, az ellenfél az a Tatabánya volt, mely az utóbbi években többször tört már borsot a magyar férfi kézilabda két gigászának orra alá.

A mérkőzés első percei a várakozásoknak megfelelően szorosan alakultak. A Tatabánya eredményesen lassította, tördelte a játékot, ennek eredményeként nem is alakult ki nagyobb különbség a két csapat között. Mindkét oldalon az átlövők voltak igazán dícsérhetőek, Balogh, Mackovsek, és Tönnesen kiváló teljesítményt nyújtott, míg tatabányai oldalon Bartucz László is dicsérhető volt a kapuban. Ezen felül igazán örömteli volt látni Győri Mátyást újra ereje teljében.

Forráskép megtekintése
Győri Mátyás újra régi fényében tündökölt.

A mérkőzés későbbi kimenetele szempontjából azonban rendkívül fontos volt az első játékrész utolsó tíz perce, ekkor ugyanis a találkozó folyamán először a Telekom Veszprém ki tudott alakítani egy magabiztosabb előnyt, Cupara védéseinek, és a Tatabánya támadásban elkövetett hibáinak köszönhetően a félidő végére öt gól lett a különbség.

A második félidőben tulajdonképpen már csak a számszerű végeredmény volt a kérdés, ennek ellenére ebben a harminc percben is voltak érdekes momentumok. Kiemelném például Rasmus Laugét, aki ugyan kevés időt töltött a pályán, viszont ezen kevés játékperc alatt is pontosan látszott, hogy miért tartják a dán játékost a világ egyik legjóbbjának. Fantasztikus dinamika, taktikai érettség, igazán profi hozzáállas. Ezen néhány jellemző írja le talán a legjobban a dánok 28 éves játékosát, aki a fontos meccseken igazán nagy erősítést jelenthet a Veszprém számára.

Lauge Veszprémben is vezérré válna

A második játékrész egészére jellemző volt, hogy a Tatabánya játékosai talán kicsit fel is adták a találkozót, emellett, Juhász hiányában a kék tigrisek csupán egy irányítóval rendelkeznek, ez pedig komoly strukturális problémát jelent, több alkalommal kellett három átlövővel játszania a vendégeknek.

A Veszprém tehát végül a mérkőzés nagy részében jó teljesítményt nyújtva győzte le a tavalyi év bronzérmesét. Vasárnap már a BL-ben bizonyíthat majd a magyar rekordbajnok.

Végeredmény: Veszprém-Tatabánya:33-22

A mai játéknap másik meccsén: Mol-Pick Szeged-Vác:39-23

Fotó:Utánpótlássport.hu, Telekom Veszprém honlapja

Vigh Martin

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s