Bravúros szegedi győzelem a Barcelona ellen

A Mol-Pick Szeged komoly feladat elé néz az idei szezon elején, rögtön az első három fordulóban ugyanis a csoport legerősebb csapataival kell megmérkőzniük a Tisza-partiaknak a BL-ben. Az első ellenfél a tavaly Final Four egyik résztvevője, a Barca Lassa volt.

A mérkőzés eleje egyértelműen a nagy visszatérőről, Mikler Rolandról szólt, aki hetes-, és ziccer-védésekkel kezdte a találkozót. Az első negyed óra során a Szeged feszesen, kiváló lábmunkával védekezett, emellett a támadójáték is fényesen működött, így nem volt meglepő, hogy a 12.percben már 8-4 állt az eredményjelzőn, a hazaiak javára. Mikler mellett egy másik új szerzemény, Bogdan Radivojevic is kitűnően mutatkozott be, a szélső mind a posztjáról, mind pedig hetesből eredményes volt. A Barcelona az egész első félidő során indiszponáltan játszott, rengeteg volt a technikai hiba, támadójáték tekintetében pedig csak Ludovic Fabregas volt dicsérhető. A beálló körüli védekezés egyébiránt egy olyan terület, ahol mindenképp javulnia kell a Szegednek. Ez már a tavalyi évben is permanens probléma volt, úgyhogy a megoldás megtalálása sürgető.( Bár talán Blazevic visszatérése segíthet.)

Mikler remekül kezdte a szezont

A második harminc perc döntően más képet mutatott. A Barcelona rendezte a sorait, támadásban leredeukálta a hibák számát minimálisra. A Szeged ezzel szemben egyre több labdát adott el, ráadásul a védekezés is szétesett, sokszor maradtak alul a szegedi védők egy-egy elleni szituációkban. Pont ezek miatt sikerült igen gyorsan a Barcelona felzárkózása, volt olyan pillanat, amikor már csak egy gól volt a különbség. A Mol-Pick Szeged azonban kilábalt a gödörből, és főként a második félidőben beálló Mirko Allilovic védéseivel itthon tartotta a két pontot. Folytatás jövő héten a PSG ellen.

Mol-Pick Szeged-Barca: 31-28( 18-11)

Gólszerzők:

Szeged: Maqueda 7, Radivojevics 6, Bánhidi 5, Stepancic 3, Bodó 3, Bombac 3, Källman 2, Henigman 1, Gaber

Barca:Fabregas 8, Arino 5, Mem 5, Pálmarsson 3, V. Tomás 2, N’Guessan 2, Cindric 1, Pascual 1, L. Andersson 1

Reakciók, nyilatkozatok:

Juan Carlos Pastor, a Mol-Pick Szeged vezetőedzője: – Mindig jó a Barcelona ellen játszani. Egyetértek kollégámmal, az első félidőben jól játszottunk, a másodikban viszont elfáradtunk és könnyű gólokkal felzárkóztak a vendégek. Nagyon fontos védéseket mutatott be Mikler és Alilovic is. Mikler vezetésével nagy előnyre tettünk szert, míg Mirko segített megtartani ezt. Nagyon fontos győzelmet aratott együtt a MOL-PICK SZEGED-család ma este, mert elképesztően nehéz felül múlni a Barcelonát. Dolgoznunk kell tovább és folytatni az utunkat.

Mikler Roland, a Mol-Pick Szeged játékosa: – A Barcelona játékosainak lövéseiből készültem. Fantasztikus érzés volt ebben a kék mezben és fantasztikus hangulatban játszani ismét. Tudtuk, hogy ez lesz a csoportkör egyik, hanem a legnehezebb mérkőzése. Szerettünk volna győzni, így azt is tudtuk, hogy ehhez emberfeletti teljesítményre lesz szükségünk. A hétgólos előnyt pedig a második játékrészben nem adtuk már ki a kezeink közül.

Xavi Pascual, a Barca vezetőedzője: – Mindenekelőtt gratulálok a Szegednek, az első félidőben nagyon jól játszottak, nem sok lehetőséget hagytak nekünk. A második félidőben váltottunk, próbáltunk többet futni. Feljebb zárkóztunk, ez azonban nem volt elég a sikerhez.

Víctor Tomás, a Barca játékosa: – Nagyon meleg volt a csarnokban, szinte minden második támadásnál labdát kellett cserélni. A szurkolók csodálatos hangulatot teremtettek, mindig jó Szegeden pályára lépni emiatt. A mérkőzést az edzők jól összefoglalták. Az első félidőben csak egy csapat volt a pályán, a Mol-Pick Szeged.  A második félidőre viszont megérkeztünk. Rengeteget hibáztunk, közel húsz lövést elrontottunk, így csak az eredmény kozmetikázására futotta nekünk.

Az interjúk a Szeged honlapjáról származnak.

Vigh Martin

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s