Nem hagyott esélyt a Veszpém ellenfelének. Könnyed sikerrel rajtoltak Lékai Mátéék.

A mai nap folyamán a Szeged után a Telekom Veszprém is megkezdte BL szereplését, az ellenfél az ukrán Motor Zaporozhye volt. Nézzük, mire ment egymással a két csapat.

A mérkőzés elején az ukrán együttes meglepően jól tartotta magát. Kiválóan nyerték meg az egy-egy elleni szituációkat, remekül alakítottak ki ziccereket a beálló számára. A Veszprém védekezése a kezdet kezdetén nem volt megfelelő színvonalú, még akkor sem, ha Sterbik Árpád több hatalmas bravúrt is bemutatott. Az offenzív játék azonban remekül szuperált a hazai együttes oldalán, Nenadic ott folytatta, ahol tavaly abbahagyta, illetve a veszprémi szurkolók számára nagyon biztató lehet az a tény, hogy egyelőre Kent Robin Tönnesennek kifejezetten jót tett az a fajta plusz nyomás, ami a posztján való vezető szereppel jár.

Tönnesennek egyelőre képes megfelelni az elvárásoknak

A második félidővel kapcsolatban nehéz releváns állításokat megfogalmazni. Ekkor már nagyon szembetűnő volt a két csapat közötti osztálykülönbség, az ukrán együttes- talán a fáradtságnak is köszönhetően- egyre több hibát vétett, míg a Veszprém gyakorlatilag örömjátékot mutatott be. Yahia és Lauge remek teljesítményt nyújtott a második harminc percben, rajtuk kívül Manaskov és Gajic volt dicsérhető ez idő tájt.27-17-nél először volt tíz gól a differencia a két csapat között. A Veszprém végül ennél is nagyobb különbséggel, 40-28-ra nyerte meg a találkozót.

Végeredmény: Telekom Veszprém- HC Motor: 40-28(17-13)

Telekom Veszprém: Sterbik, Cupara – Manaskov 5, Yahia 2, Moraes 1, Tönnesen 6, Gajic 6 (2), Nilsson 2, Marguc 3, Lauge 4, Strlek 2, Blagotinsek 1, Nenadic 3, Mahé 2 (1), Lékai, Borozan 3  

HC Motor Zaporozhye: Komok, Kireev – Vujovic 4, Kubatko 1, Babichev 3, Malasinskas 6 (1), Pukhouski 6, Denysov, Doroshchuk 3, Kravchenko 1, Dontsov 1, Jaanimaa 1, Gurkovsky 1, Zhukov, Kus, Soroka 1

Reakciók, nyilatkozatok:

David Davis: Nehéz volt az első BL mérkőzés, még ha sok meccset is játszottunk a bajnokságban. A magyar pontvadászat az elsődleges számunkra, de mindenki a BL-ben akar játszani, ez a legcsodálatosabb sorozat. A játékosok fókuszáltak voltak, jó csapatot alkottunk. Túl meleg volt ma az Arénában, ezért nem tudtunk nagy tempóban játszani. Összességében elégedett vagyok a mérkőzéssel, az első félidő nehezebb volt, a második félidőben a csapat fókuszált volt és megmutatta az igazi erősségét.  

Petar Nenadic: Úgy gondolom, hogy az edzők elmondtak mindent. Nagy tisztelettel álltunk neki a mai mérkőzésnek. Az elmúlt években nagyon jól kézilabdázott a Motor. Egy kicsit idegesek voltunk, ezért vétettünk néhány szokatlan hibát, de végül győzelmet arattunk. Még rengeteg mérkőzést kell lejátszanunk, hogy elérjük a céljainkat, de ez egy jó kezdés volt. Köszönjük a szurkolóinknak a támogatást, ma is fantasztikusak voltak. Most koncentrálnunk kell és folytatni a munkát, hiszen jövőhéten egy újabb nagy ellenfél érkezik hozzánk.  

Mykola Stepanets: Megnéztük a Veszprém Brest és Zágráb elleni meccsét és tudtuk, hogy 60 percen keresztül futni fognak. Azt mondtam a játékosaimnak az öltözőben, hogy próbáljunk mindig mi lőni gólokat előbb, de ez nem sikerült. Végig futottunk az eredmény után, egyszer majdnem beértük a Veszprémet. Sok labdát vesztettünk és sokat hibáztunk ziccerben, ezért tovább nőtt a Veszprém előnye. Tudtuk, hogy jó a hazai csapat és megérdemelten nyertek.  

Doroshchuk Dmytro: Gratulálok a Veszprémnek. Megérdemelték a mai győzelmet. Nagyon sajnálom a szurkolóinkat akik elutaztak velünk, hogy támogassanak minket. Nehéz jó eredményben reménykedni, amikor negyven gólt kapunk. Nagyon nehéz megszólalni egy ilyen mérkőzés után.  

Képek, interjúk: telekomveszprem.hu

Vigh Martin

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s