Férfi Bl Power Rankings-avagy megkezdődött a libikóka.

Elkezdődött a Férfi Bajnokok Ligája, így hát mi folytatjuk a Power Rakings sorozatunkat. Természetesen az előzetes jóslásokkal mellé lőttem, de ezért is szép ez: lehet 2 hét múlva újra visszaáll a világ rendje. Több meglepetés is született, illetve több meglepő nagyarányú győzelem is született az első héten, nézzük hát hogyan is módosult az előző cikkhez képest a tízes listánk.

1. Pick Szeged

Előző heti helyezés: 4.

Elképesztő erődemostrációt tartottak a szegedi sportcsarnokban Pastor mester tanítványai. Az első félidőben esélyt sem adtak az esélyesebbnek hitt Barcelonának a hazatérő Mikler parádézott, így 30 perc játék után 7 gól állt a felek között. A második félidőben gyorsan 9-re növelte előnyét a Szeged, amit utána ugyan a spanyolok vissza tudtak hozni azonban az eredményt megfordítani nem tudták, így 3 gólos vereséggel távoztak Magyarországról. Well played Szeged!

2. Telekom Veszprém

Előző heti helyezés: 2.

A Veszprém maradt az előző heti helyén. Szintén erődemostrációt tartottak, mint magyar párjuk a Szeged, csupán a forgatókönyv volt más. Nehezen indult a mérkőzés és annál simább lett a vége. Szinte örömjátékot játszottak, Sterbik pedig még mindig képes megújulni, amit ha egész szezonban tudna tartani nem lenne kérdés a F4. Davis nagyon jól igazolt a nyáron, Lauge érkezése hatalmas lendületet adott a csapatnak, Yahia és Borozan személyében pedig érkezett két hatalmas átlövő is.

3. Barcelona

Előző heti helyezés: 1.

A Barcelona helyzetét nehéz megítélni. Nyilván Szegedre senki sem győzni jár, de az ahogyan játszottak nem mutatta meg az igazi arcukat. A második félidőben hiába kapartak a hazai gárda után, 9 gólról ritka az a történelmi pillanat mikor csapat fordítani tud. Kiváncsian várom a többi rangadót, majd utána tudok arról nyilatkozni, hogy Xavi Pascual fejével van a gond, esetleg az ő általa játszatott rendszernek, vagy egyszerűen ennyi van a csapatban. Visszatérünk!

4. PSG

Előző heti helyezés: 6.

Óvatosan kezeltük a PSG-t, továbbra is igaz ez. Igaz simán győzték le a Zagreb csapatát, de a dobogóért többet kell küzdeniük még. A következő mérkőzés sorsfordító lesz számukra.

5. Kielce

Előző heti helyezés: 5.

Talán a forduló mérkőzését játszották a Kiel otthonában egy végletekig kiélezett mérkőzésen végül is sikerült 1 pontot elhozni Németországból egy utolsó másodpercben szerzett góllal. Ugyan a gól érthetetlen helyzetből született, de ahogy mondják: A gólt sosem kell magyarázni.

6. Kiel

Előző heti helyezés: 3.

Túltoltam. Amekkora reményekkel indult neki a Kiel olyan gyorsan elmehetnek ezek. A csapat jó, a keret erős akkor még is mi a gond? A fantasztikus karriert befutó Jicha egyenlőre nagyon kevés, amit kihoz ebből a csapatból. Az meg főleg érdekes számomra, nem tudom mikor kapta bármelyik edzőjétől azt az utasítást, hogy 1 gólos előnyben pár másodperccel a vége előtt, ha ziccer van lőni kell. 1 vagy 2 fault és zsebben a két pont. Ehelyett Wolf védése után elbuktak egy pontot, ami a késöbbiekben akár még szükséges is lehet. Jicha viszont az állásával játszadozik…

7. Vardar Szkopje

Előző heti helyezés: 9.

Nagy szív, nagy győzelem. A mérkőzés előtt jóval esélytelenebbeknek tartott macedónok újfent bebizonyították: bizony képesek meglepetés okozni. Amennyiben otthon is képesek lesznek legyőzni a franciákat, bizony előkelő helyről várhatják a középdöntőket. Persze addig még hosszú az út, sok a hibalehetőség…

8. Flensburg

Előző heti helyezés: 7.

A másik német csapat sem azt hozta amit előzetesen vártunk volna tőlük. Nagyon megszenvedtek a Celje csapatával egy soványka 1 gól különbséggel hozták haza a 3 pontot. Mindenki számolt vele, hogy Lauge távozásával rengeteget gyengült a csapat, de ez csak most jött szembe.

9. Porto

Előző heti helyezés: nem voltak a listán

Ismét egy megnézésre váró meccs mindenki számára! A Porto bemutatta a varázslatot egy szörnyű első félidő után 6 gólos hátrányból, 2 gólos előnyt csináltak a portugál csapat tagjai. Küzdésből jeles: nálam már bőven megér annyit, hogy felkerüljenek a 10-es listánkra!

10. Montpellier

Előző heti helyezés: 8.

Idén nagy elvárásokkal vártam a franciákat a csoport második vagy harmadik helyére. Ha nem akarnak idén is a tavalyi sorsra jutni akkor mindenképpen kell a bravúr a Veszprém, Kielce, Kiel hármas ellen.

Így állunk most jövőhéten szintén kedden találkozunk, hiszen szerdán már BL van!

Cseh Áron

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s