Telekom Veszprém – THW Kiel: elemezzünk!

Lejátszotta a Veszprém az idei első igazán nagy rangadóját. A mérkőzésen hazai pályán 37-31-es nagyarányú vereséget szenvedtek a német Kiel csapata ellen. Mi volt a gond a magyar együttesnél? Miért nyert ilyen simán a Kiel? Mik azok az okok amik ezt a különbséget teremtették a két csapat között? Összeszedem ezeket egy csokorba és kicsit megvizsgáljuk a mérkőzést.

Sérülés kapusposzton:

Már az elején borús felhők látszódtak Veszprém felé érkezni mikor Sterbik Árpád lefutott a pályáról. Ugyan először nem tűnt komolynak a baj mégis ápolni kellett a térdét és valószínűleg elővigyázatosságból nem lépett utána pályára. Innentől kezdve nem tudni azt, hozott volna e többet ő, mint Cupara. Az kétségtelen, hogy a szerb kapusnak volt 3-4 olyan bekapott gólja amit papíron védeni kellett volna, de ezt több ziccerrel jóvá tette.

Rengetek könnyű gólt szerzett a Kiel:

Pekeler már az elején bemutatta, hogy figyelni kell rá. Érdekesség, hogy beállós létére sok esetben ő az aki indítani lehet német oldalról. Ezek tették lehetővé, hogy már a korai percekben a Veszprém fusson az eredmény után, ami ugye köztudottan kapkodást és hibákat szül.

Nem állt össze a védelem:

Ez a legérdekesebb talán az összes érv közül. A játékosanyag adott ahhoz, hogy egy beton védelem húzódjon fel az éppen aktuális veszprémi kapus előtt. Valahogy azonban csapatszinten ezt nem tudják hozni. Többször változtatott a belső két emberen Davies, de a mai mérkőzésen valahogy semmi sem jött össze tartósan. Persze voltak fellángolások hátul, de ez édeskevés egy ilyen mérkőzésen.

Bírói tevékenység:

Sajnos nem telik el úgy mérkőzés lassan, hogy a magyarok többsége fel legyen háborodva. Egyre inkább úgy érzem nagyon kevés az a játékvezető aki alkalmas arra, hogy levezényeljen egy mérkőzést, főleg BL szinten. Tegyük hozzá hibázni lehet, mindenki hibázhat elnézhet valamit. De ahogy ma a két montenegrói ezeket tette egyszerűen érhetetlen. A legdühítőbb az egészben, hogy mind a két csapatot sújtották a rosszabnál rosszabb ítéletek, de itt ma a németeknek kicsit lejtett a pálya. Egy szó mint száz hozzátennék szerintem a hét mérkőzése megérdemelné, hogy az EHF a legjobb bírói párost biztosítsa!

Kiel feltámadni látszik:

Talán ez már az a Kiel akit meg kell szoknunk. Eddigi szezonban akadoztak itt-ott, többen (köztük én is) Jichat okoltam emiatt, most mégis azt érzem ott vannak a top csapatok között. Zarabec szépen irányított, a beálló rendre meg lett találva, ezáltal már helyet csináltak a két lövőnek. Szépen piramis rendszerben épült ez fel, kíváncsi leszek tovább tudják-e vinni ezt a formájukat a szezon hátralevő részébe.

Világklasszis szélsőink mellőzése:

Ahhoz képest mennyire kiváló szélsőkkel rendelkezik a Veszprém, mintha elfelejtették volna őket. Tegyük hozzá Manaskov 3 ziccere közül 2 nehéz volt, nyilván ezen a szinten illik jobb százalékkal lőni. A Kiel belső védelme nagyon erős volt. Hiába próbálta Lauge az 1-1 elleni játékokat legtöbbször megfogták. Azonban kevés 2-2 játék volt a mérkőzésen, nagyon keveset támadtak kifelé az átlövők. Ezáltal a szélső védőknek szinte semmi dolguk nem volt. Nem kellett besegíteni a 2-es védőjének, senki nem tudott igazából összerántani két embert. Ismétlem a hibázások ellenére nagyon keveset vannak foglalkoztatva a szélsőink és ha ez nem változik, komoly gondokat jelenhet.

Nos ezek az én meglátásaim. A listát lehetne folytatni és reggelig agyalni mik voltak a mérkőzés sarkalatos pontjai. Nektek kedves olvasók, mi a véleményetek? Mi okozta ezt a sima Kiel sikert?

Áron

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s