Power Rakings 3.

Folytatódik 10-es listánk, melyben megpróbáljuk hétről-hétre felmérni a csapatok erősségi sorrendjét. A héten több meglepő eredmény is született, melyek jócskán megformázták a jelenlegi listát.  

  1. PSG 

Előző heti helyezés: 4. 

Sokat gondolkoztam az első két helyezésen. Nehéz volt eldönteni, hogy a PSG vagy a Barca kerüljön előre. A PSG végig vezetve hazai pályán megverte a Szegedet, Nikola Karabatic pedig régi formáját idézve, újra reményt adhat a PSG végső sikerére. Az egy ami probléma lehet az a rövid pad. Legalábbis én rövidnek érzem. De a példa ott van: a Vardar tavaly megcsinálta, szinte végig 8-9 mezőnyjátékost forgatva.

2. Barcelona

Előző heti helyezés: 3. 

Hazai pályán a BL történetében legnagyobb csapást mérték a Celje csapatára. A 45-21-es siker páratlan. Nehezen lehet megítélni a csapat jelenlegi helyzetét, de az biztos, hogy a top 4-ben ott vannak és Európa trónjára törnek.

3. Szeged

Előző heti helyezés: 1. 

Nem lehetett azt elvári a Szegedtől, hogy megverje a PSG-t hazai pályán. Ennek ellenére 1 félidőt nagyon megnyomtak és partiban voltak. A második félidőben sajnos irányító híján (Bombac és Canellas rossz formája), illetve a rengeteg eladott labda, megpecsételte a szegedi csapat sorsát. Lehetséges, hogy Pastor makacssága a csapat legnagyobb ellensége?

4. Kiel  

Előző heti helyezés: 6. 

Totális hullámvasút. Felértékeltem őket az elején, majd visszacsúsztak a múlt héten, miután döntetlent játszottak a Kielce csapatával. A hétvégén 6 gólos győzelmet arattak az egyik legnagyobb esélyes, Veszprém otthonában, melyre nem sok csapat képes. A 2 csapat történelme tovább íródik…

5. Kielce

Előző heti helyezés: 5. 

Kiütéses sikernek indult a Motor elleni hazai találkozó, végül is egy 7 gólos könnyed győzelmet arattak. 3 ponttal a B csoport második helyén tanyáznak jelenleg. A csoport első helyének megszerzése, már nem is tűnik olyan távolinak.

6. Veszprém

Előző heti helyezés: 2. 

Jó nagyot esett vissza a Veszprém. Persze ez az aktuális mérkőzés után van így, lehetséges a következő találkozókon újra régi fényében lesz a csapat. Viszont jelenleg nagy probléma van a védekezéssel és ameddig ez nem javul fel, nagy gondok és vereségek lehetnek. Nem féltem a csapatot ez csak egy pofon volt, ami jó időben érkezett.

7. Vardar Szkopje 

Előző heti helyezés: 7. 

Nem merem előrébb sorolni a Vardar csapatát. Látszik rajtuk, hogy bizony mindig számolni kell velük, mint lesipuskás csapat. Ettől függetlenül kár lenne azt mondani, hogy esélyesek lennének az F4-re. Hiába a csoport első helye, az igazán nagy csapatok még csak most jönnek.

8. Flensburg 

Előző heti helyezés: 8. 

Könnyed győzelem hazai pályán. Nagyjából ennyi történt a Flensburg csapatával akik 2/2-vel állnak. Ugyanazt tudom elmondani, mint a Vardar esetében: az igazi nagy találkozások ezután jönnek.

 9. Aalborg 

Előző heti helyezés: nem voltak a listán 

Az A csoport első helyén vannak jelenleg a dánok. Két 10 gólos győzelemmel estek neki a BL szezonnak. Kétségtelen a továbbjutásért vívott harcban nagyokat lépett előre a dán csapat, de egy 5.-ik vagy 6.-ik helyezés néz ki inkább nekik. Feltéve ha nem történnek érdekes körbeverések a csoportban…

10. Montpellier 

Előző heti helyezés: 10. 

Küzdelmes győzelem a Brest otthonában. Kicsit többet vártam a franciáktól, de úgy látszik megint az 5-6.-ik helyért fognak küzdeni. Remélhetőleg nagyobb sikerrel, mint tavaly. 

MTI/EPA/Julien De Rosa

Áron 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s