Magabiztos Érd-győzelem a Siófok ellen.

Felsőházi rangadót rendeztek ma az ÉRD Arénában, ahol a hazaiak a 9. forduló előrehozott mérkőzésén a Siófok együttesét látta vendégül.

Mindkét csapat négy-négy meccset játszott eddig, Szabó Edináék 6, míg Tor Odvar Moen lányai 5 pontot zsebeltek be. Az ezt megelőző körben a Balaton-parti alakulat pontot csent a Ferencvárostól, míg az Érd magabiztosan győzött Mosonmagyaróváron. A mai mérkőzést megelőzően a hazaiak góllövőlistáját Tóth Gabriella (4 meccs – 22 gól), a vendégekét Andrea Kobetic (4 meccs – 23 gól) vezette. Ilyen előzményekkel várhatták a felek a mai küzdelmet.

Kobetic góljával indult a találkozó, amelynek első perceiben fej-fej mellett haladtak a csapatok. Az ötödik percben már 3-3 állt az eredményjelzőn. Sorozatos hazai hibák, pontatlan passzok után az Érd helyzetét nehezítette, hogy válogatottunk irányítója, Tóth Gabriella rosszul lépett, fájdalmas arccal rogyott le. Janurik védéseinek dacára 12 perc után már 3-6-ra lépett el a Siófok KC. Szépségdíjas gól esett: Jezic miután passzt kapott beállóban, háttal a kapunak talált be. Szabó Edina rögvest időt is kért, és sokak legnagyobb örömére Tóth játékra jelentkezett. Visszaállva egyből gólpasszal szolgálta ki a balszélső Bízik Rékát. A játékrész derekán Foggea kifogta Kobetic büntetőjét. A kapusok nem szorultak egyelőre háttérbe: Janurik is fogott labdákat, Szikora viszont egyenesen káprázatos volt: negyed óra után 50%-on állt. A narancssárga mezes lányok fel-felzárkóztak rendre, ám sokáig csak futottak az eredmény után, Szikora továbbra is tartást adott csapatának. Egyszer csak beindult a henger: Nascimento egyenlített, Lavko duplája pedig két gólos vezetést hozott Kisfaludyéknak. Janurik beindult, egymás után több indítást is prezentált. Bízik, Nascimento gyors gólokat szereztek. Siófoki részről ebben a periódusban valami megállt, úgy látszott, behúzták a kéziféket. Tóth óriási bombája jelentette a félidő utolsó találatát, 14 – 9-el vonultak pihenni a kézilabdások.

Heteskavalkáddal indult a második harminc perc. Először Tomori gyönyörű passza után Drabik harcolt ki egyet. Ebbe ugyan Foggea beleért, Niombla értékesítette. Eztán két érdi hétméteres következett, az elsőt Szabó Laura, a másodikat Nascimento lőtte be magabiztosan. A büntetők periódusát a Siófok francia szélsője, Austin törte meg, aki hajszálpontos ejtéssel villant. 35. perc: 16 – 11. Tomori gyors duplája után Julie Foggea újabb hetest fogott meg, miközben csapata egyre feszesebben védekezett. A 45. percben Moen lehívta az övéit, hogy ellássa őket néhány tanáccsal. A visszatérést követően a frissen beállt Termány Rita, egy óvatlan mozdulattal leütötte Kobeticet, így piros lappal a lelátóra kényszerült. Összeszedettlen vendég játékra lehettük figyelmesek, ezidőben hibát hibára halmoztak. Schatzl kipattanójára sem figyeltek, ami így Kisfaludy kezében kötött ki, gól lett a vége. 47 perc után Nascimento 7 találatnál járt. Ezt követően Niombla magára talált. A francia klasszis bő tíz perc alatt négyszer is beköszönt, Solberg pedig bravúrvédésekkel bosszantotta az Érdet. 51.perc: 21 – 17. Hetesgyilkos-Foggea ismét tette a dolgát, majd Tóth Gabriella vágott egy hatalmas gólt a vendég kapuba. Jerabkovát is megillett minden dicséret, sült a keze alaposan. Jezic szép beállógólt szerzett (ismételten), erre a fiatal Schatzl Natalie válaszolt villámgyorsan. Niombla is kipirosozta magát a hajrá utolsó pillanataiban, Tóthot találta el a karja. A legutolsó támadásnál már nem jutott lövésig a Siófok, végeredmény: 27 – 21.

Gólszerzők:

Érd: Nascimento 7(2), Jerabkova 5(1), Tóth 4, Lavko 3, Bízik 3, Szabó 2(1), Kiss 1, Schatzl 1, Kisfaludy 1

Siófok KC: Niombla 5(2), Tomori 4, Jezic 3, Kobetic 3, Austin 2, Böhme 2, Drabik 1, Janjusevic 1

Kép:Érd handball

Írta:Ficzere Péter

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s