“Merészebb álmainkban a bennmaradás is szerepel”- Scheffer Zsanettel beszélgettünk

Legújabb interjúnkban a Scheffer Zsanettel, a Szent István SE bálátlövőjével beszélgettünk. Szó esett többek között a Zsanett pályafutásának kezdetéről, illetve az idei célokról is, de a 24 éves játékos beszélt az első-és a másodosztály között lévő különbségekről is.

Hol és mikor kezdtél el kézilabdázni?

Hétévesen kezdtem az ismerkedést ezzel a sportággal. Akkor még csak az általános iskolámban labdázgattunk és szivacskéziztünk.

A kézilabdán kívül kipróbáltál más sportágat is?

Igen. Fociztam is elég sokáig fiatal koromban, aztán mikor nem tudtam a mindkét sportágra elég időt szánni, választanom kellett.

Már a 2013/2014-es bajnoki idényben bemutatkoztál az élvonalban a Siófok színeiben. Miben különbözik, illetve hasonlít az akkori bajnokság a mostanira?

Hát ezt így nagyon nehéz megítélni, mivel akkoriban nem sok szerepet kaptam a felnőtt meccseken, és a Siófok már akkor is közel volt az élmezőnyhöz, míg mi most sajnos csak a tabella végén állunk.

Az elmúlt idényben tagja voltál az NB I/B Keleti csoport bajnokcsapatának is, ahol nagy versenyfutásban szereztétek meg a bajnoki címet, és ezzel jogot szerzett a Szent István az NB I-es szereplésre. Hogyan emlékszel vissza erre a bajnoki címre ?

Nagyon nagy örömmel emlékszem vissza erre a pillanatra, hiszen már nagyon régóta szerettem volna NB1-ben játszani, és megélni az odavezető út szépségét, hogy bajnokként juthatunk fel. Nagyszerű érzés volt ezt átélni a csapattársaimmal, akikkel minden héten azért küzdöttünk, hogy ez sikerüljön.

A bajnokság elején nem igazán vettétek fel az élvonal ritmusát. Mit gondolsz, mi hiányzott a csapatból?

A rutin mindenképpen hiányzott, meg az összeszokottság, és azt is hozzá kell tenni, hogy elég erős csapatokkal indítottuk a bajnokságot, rögtön egy Debrecen, és egy Győr, amely meccseken úgy gondolom sikerült helytállnunk. A Szombathely elleni mérkőzésen sikerült sokáig partiban maradnunk, de ez a mérkőzés korán jött a csapatnak. A fontosabb pillanatokban még megremegett a kezünk.

Majd jött az utóbbi három mérkőzés, ahol akár nyerhettetek is volna. Itt már láthattuk a Szent István igazi arcát?

Szerintem igen! Hiszen mindez, amit láthattunk, benne van a csapatban, hogy tudunk küzdeni egymásért és három- négy gólos hátrányból is sokszor sikerül visszajönnünk.

Melyik volt a nagyobb skalp? Otthon pontot csenni a jó erőkből álló Vác ellen, vagy döntetlent elérni a közvetlen rivális Békéscsaba otthonában?

Természetesen minden pont nagyon fontos számunkra, de ha választanom kellene, akkor a Vác meccsen szerzett pont hatalmas erőt adott a csapatnak. Ugyanakkor, idegenben a Békéscsaba ellen is nagyon nehéz játszani, így annak a pontnak is nagyon örülünk!

Mekkora és mi a különbség az első- , illetve a másodosztály között ?

Hatalmas a különbség a két osztály között. Elsősorban sokkal nagyobb az iram , és pörgősebb a játék, és szinte minden poszton ugyanolyan erősségű játékosok, akár világsztárok játszanak.

Milyen célokat tűztetek ki magatok elé a bajnokság elején ?

Elsősorban a tisztes helytállás, merészebb álmainkban a bennmaradás is szerepel. Bár ehhez nagyon sokat kell dolgoznunk, és oda kell tennünk magunkat.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s