handball

Érik a női kézilabda-botrány: három román kerettag is doppingolt – állítja a Gazeta Sporturilor

Érik a botrány a román kézilabdázásban. Egy újság állítja, hogy három román kerettag megbukott a doppingvizsgálaton.

A Gazeta Sporturilor sportlap értesülései szerint a Nemzeti Doppingellenes Ügynökség (ANAD) értesítette a Román Kézilabda-szövetséget, az Ifjúsági és Sportminisztériumot, a Román Olimpiai és Sportbizottságot, a WADA-t, de a Corona Brasov klubot is. Mindhárom érintett játékos, Cristina Laslo, Bianca Bazaliu és Daria Bucur a brassói csapat játékosa. Az ANAD gyanúja szerint a Corona többi játékosa is doppingolt, a WADA tiltólistáján szereplő intravénás lézeres kezelés használatával. A Corona négy játékost ad a 18 fős román vb-keretbe. A sportlap szerint Laslo, Bazaliu és Bucur egy brassói klinikán részesült a forradalminak hirdetett kezelésben, amelynek reklámja szerint fájdalom- és gyulladáscsökkentő, valamint a gyógyulási folyamatot felgyorsító hatása van.

A sportolóknak tíz napjuk van, hogy részt vegyenek a személyes meghallgatáson, a problémát az jelenti, hogy a csapat szerdán már útra kel Ázsiába. Bár a hivatalos eljárás végéig pályára léphetnek, de nagy kérdés, hogy megkockáztatják-e szereplésüket ilyen előzmények után a vb-n, ugyanis ha később eltiltják őket, a román válogatott is bűnhődhet miattuk.

Forrás: NSO, eredeti cikk: https://www.gsp.ro/sporturi/handbal/exclusiv-cutremur-in-sportul-romanesc-handbalul-feminin-acuzat-de-dopaj-trei-jucatoare-din-lotul-de-mondiale-au-fost-notificate-ca-au-apelat-la-o-terapie-interzisa-583280.html

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: